Mam wielki problem z elektryką dachu w del solu.
Najpierw się przycinał przy wysuwaniu i chowaniu tych widełek co zabierają dach oraz przycinał się mechanizm do unoszenia dachu. A dzisiaj całkowicie odmówił posłuszeństwa, coś zgrzypneło i został na w pół otwarty, złożyłem go ręcznie ale nie działa wogóle mechanizm do unoszenia dachu ani ręcznie się tego nie da zrobić ani elektrycznie, co więcej jak składałem go ręcznie zauważyłem że krzywo się chowa po czym coś zgrzypneło i wogule przestało działać. Mordowałem sie z tym 2,5h żeby go złożyć. Podejrzewam że ten mechanizm do uchylania się rozsypał i możliwe ze zerwała się linka oraz że elektryka wyzionęła ducha. Co więcej od początku dach przy rozkładaniu nie pikał. Teraz działą podnoszenie klapy przy otwieraniu bagażnika i tyle. Jestem z Krakowa i poszukuje kogoś z okolic kto ogarnie temat.
Z góry dzięki za pomoc, jak temat jest nie w tym miejscu co trzeba to niech ktoś go przeniesie.
Pozdrawiam i czekam na info.
w ogóle to najlepiej gdyby ktoś te linki w jednym poście pt. "problemy z transtopem i ich rozwiązania + manual" wrzucił do FAQ'a. Albo sam to zrobię tylko niech mi władza zaakceptuje temat

w takim razie skąd wiesz jak wszystko działa i gdzie zaglądać, jak naprawiać?
taki ciekawski jesteś?