Problem z alarmem

Blondynex
Forumowicz

Problem z alarmem

przez Blondynex » 2009-11-11, 12:35

Witam, sprawiłem sobie alarm do rexa pomęczyłem się kilka wieczorów no i podpięty.Ale zauważyłem ze ma tendencję do samoczynnego uruchamiania się tak po ok półtorej do dwóch godzin od czasu aktywowania go.Alarm jest podpięty pod fabryczny centralny zamek i wyposażony jest w czujnik wstrząsowy jak i podpięty jest pod czujnik otwartych drzwi ten we wnęce drzwi.A no i nie podłaczyłem w nim funkcji odcinania zapłonu ponieważ mam już zrobioną odcinkę home made i stwierdziłem ze nie ma sensu.Wie ktoś co to może być?Znajomy mi coś wspominał ze może to być spowodowane spadkiem napięcia w akumulatorze.No i nie jest on wyposażony w dodatkowe czujki kabinowe.

Mibars
Forumowicz

Samochód: 90 Suburban + Golf R

przez Mibars » 2009-11-11, 13:25

Blondynex napisał(a):czujnik wstrząsowy
Najbardziej problematyczne ustrojstwo. Może być ustawiony na zbyt dużą czułosć - lekkie pukniecie w samochód nie powinno go wyzwalać, bo jak obok zaparkowanego przejedzie jakaś cieżarówka, czy tramwaj to się wyzwoli. Ja bym go nieco podregulował i zobaczył co się stanie. Ja sobie na czas regulacji odpiąłem syrenę i sprawdzałem, czy się uruchamiał - I faktycznie, były sytuacjie, że w garażu zdawało sie, że ustawiony jak należy, a tu guzik, na ulicy go zostawiłęm i już sygnalizuje, ze w ciągu godzinki alarm się choć raz właczył.

Blondynex
Forumowicz

przez Blondynex » 2009-11-16, 13:23

Czujnik odpięty a alarm dalej swoje... :blee: nie ma reguły czasami po 30 sec juz wyje a czasami po 2 godzinach.Więc może ja coś popierniczyłem i teraz mam pytanko.Czym jest sterowany orginalny centralny zamek w crx plusem czy minusem bo z tego co sie dowiedziałem to różnie bywa ale nie wiem jednak na 100% jak to jest w CRX ja jestem przekonany ze plusem i tak go podłączałem.

Bolsik
Forumowicz

przez Bolsik » 2009-11-16, 18:21

to były oryginalne centralne zamki ?

podlaczyles alarm pod czujniki drzwi ? może tam coś nie pasi wyciągałeś te czujniki może tam coś siedzi ja bym to najpierw sprawdzil

Zniżki dla CRX.info na części !! Pisać PW