wysiadł mi regulator napięcia i zchajcował mi komputer i zegarek bo sie zrobiło siwo w aucie a przy komputerze nie mryga diudka co moglo sie jeszcze zjarać, miał już ktoś podobny problem?
A żadnego zwarcia nie masz? Zeby dym byl to albo jakieś mega napiecie ci poszło po instalacji, ale wtedy miałbyś popalone żarówki itd, albo właśnie jakieś zwarcie...
myśle ze chyba było za duże napięcie bo zaczeło sie jarać jak wszedł na ponad 4tys obrotów i zgasł (raczej zaczoł sie palić) a instalacja wygląda na wporządku
dziwne przeciez to wszystko ma swoje bezpieczniki... i od tego bym zaczal ktore sie spalily,, no ale nie mozliwe kurde! do ecu tez jest bezpiecznik i to on by padl a nie instalacja..sprawdz bezpieczniki moze to tylko to i wymien reg albo lepiej kup caly alternator bedzie taniej i sam wymienisz
sprawdzilem jeszcze raz całą instalace czy gdzieś niema zwarcia no i nie ma, wymieniłem spalone bezpieczniki i żarówki ecu też mam działające ale i tak nie chce palić bo nie ma iskry co to może jeszcze być i jak to sprawdzić???
sprawdz main relay zwany rowniez przekaznikiem pompy. to on zalacza komputer, jesli na dwoch czarno-zoltych kabelkach nie ma napiecia na zaplonie, to cos nie tak z przekaznikiem