Problem z IMMOBILIZEREM - JAK GO OBEJŚĆ ??

berserkert
Forumowicz

Problem z IMMOBILIZEREM - JAK GO OBEJŚĆ ??

przez berserkert » 2010-05-23, 22:26

Witam

Przytrafił mi się nie stety dziś mały problem mianowicie odpadł mi od wiązki z kluczami immobilizer (pestka) bez którego nie mam jak zapalić auta a nie miałem zapasowej.

Zabezpieczenie to było montowane przez byłego właściciela więc nie wiem jak go obejść działało na takiej za sadzie że po przyłożeniu tej (pestki) w odpowiednim miejscu miałem jakieś 30s na odpalenie samochodu. Bez tego po przekręceniu stacyjki nic się nie dzieje rozrusznik wogule nie obraca.

Dzwoniłem do elektryka i za odblokowanie tego i przyjazd na miejsce (bo samochód został na mieście) chce 150zł
Jeżeli ktoś wie jak to obejść i mi to wytłumaczy to spokojnie sobie z tym poradzę no chyba że ktoś zna jakiegoś tańszego elektryka to czekam na info
Mężczyznę poznaje sie po tym jak traktuje swój samochód ! =-==-= http://berserkert.fotosik.pl/zdjecia/1.html
www.nord.org.pl - IMPREZY INTEGRACYJNE DLA FIRM I NIE TYLKO kontakt 513001828

letek
Forumowicz

przez letek » 2010-05-23, 22:44

Jeżeli chcesz wywalić te immo po zobacz gdzie ida kable od czytnika pestki. Na jej koncu cos znajdziesz- jakas puszka. Nie wiem jak jest w solce ale w edku pod kiera sa dwie kostki w jednej z nich jest kabelek od rozrusznika bo rozumiem ze to jest odpinane, i zobacz czy ten kabek nie jest jakos poprowadzony przez dodatkowy przekaznik. Zobacz jak jest w manualu i porownaj z tym co masz u siebie.

Mibars
Forumowicz

Samochód: 90 Suburban + Golf R

przez Mibars » 2010-05-23, 23:10

Jeśli nie kręci rozrusznikiem, to jest szansa, że tylko rozrusznik masz odcinany - spróbuj na pych odpalić.

berserkert
Forumowicz

przez berserkert » 2010-05-23, 23:18

Po 1. odcięcie jest do zapłonu i do paliwa bo jakiś rok temu spalił mi sie jeden bezpiecznik pod maska i jeżeli pestka nie była przyłożona cały czas do odbiornika to gasł co 15s

2. Potrzebuje wiedzieć jak to zdemontować bo nie bede za każdym razem odpalał na popych
Mężczyznę poznaje sie po tym jak traktuje swój samochód ! =-==-= http://berserkert.fotosik.pl/zdjecia/1.html

Mibars
Forumowicz

Samochód: 90 Suburban + Golf R

przez Mibars » 2010-05-23, 23:35

No to co dalej mi do głowy przychodzi:

Idź po kablu od pestki, do centralki, zaś przy centralce poszukaj jakiś wyróżniających się kabli - Pompa paliwa i zapłon to dość duże odbiorniki prądu, moga być poprowadzone np grubszymi przewodami. Prawdopodobnie będą iść dwa identyczne obok siebie do miejsca w którym oryginalny przewód jest przecięty i łączy się obydwoma częściami z tymi kabelkami do centralki. Spinasz przecięty kabel na krótko i problem rozwiazany.

berserkert
Forumowicz

przez berserkert » 2010-05-25, 23:28

2h i Immobilaizer zdemontowany.