Kable zapłonowe d16z5

NoCnYMoCnY
Forumowicz

Kable zapłonowe d16z5

przez NoCnYMoCnY » 2012-04-25, 22:23

Siemka planuję zakupić kable do Reksia i interesują mnie tylko OEM kable po krótkiej rozmowie poznałem cenę 370zł po rabacie.. Czy da radę poza aso dostać gdzieś indziej
jakiś czas temu ktoś odnas forumowiczów miał dostęp do takich kabelków w cenie 270zł
jednak nie umiem znowu znaleść tego tematu.

sebas
Moderator

przez sebas » 2012-04-25, 22:32

Duże lepsze i tańsze będą np Magnecory. Czemu akurat chcesz OEM?

rafisz
Forumowicz

Samochód: accord 8 gen CW2

przez rafisz » 2012-04-25, 22:45

http://www.jdmshop.pl/sklep/index.php?p ... t&Itemid=1

polecam, jakosc identyczna jak oryginal z aso, naprawde nie ma co przeplacac, te ze sklepu forumowego kolegi :)

NoCnYMoCnY
Forumowicz

przez NoCnYMoCnY » 2012-04-25, 22:52

Nigdy nie wkładałem zamieników zawsze tylko Aso i ciężko mi przesiąść się na coś innego tym bardziej że mam rexa w 90% na oem częściach a ja naprawde nie żałuję na mojego reksia pieniędzy. Należy mu się i na OEM częściach jeszcze nigdy się nie zawiodłem

Czy to nie jest wystarczalny Dowód OEM Kable 13 lat użytkowania mierzony opory.

VS 2 letnie NGK wysrały się..

pindeL
Forumowicz

Samochód: Honda crX Del Sol

przez pindeL » 2012-04-25, 22:52

NoCnYMoCnY, Mam dokładnie te same kable o których pisze -rafisz, Nie ma się do czego przyczepić :)
Był Rexio ED9 , obecnie Del Sol

kamal
Forumowicz

przez kamal » 2012-04-25, 23:01

NoCnYMoCnY napisał(a):Nigdy nie wkładałem zamieników zawsze tylko Aso i ciężko mi przesiąść się na coś innego tym bardziej że mam rexa w 90% na oem częściach a ja naprawde nie żałuję na mojego reksia pieniędzy. Należy mu się i na OEM częściach jeszcze nigdy się nie zawiodłem

Czy to nie jest wystarczalny Dowód OEM Kable 13 lat użytkowania mierzony opory.

VS 2 letnie NGK wysrały się..

trochę nie rozumiem ... pytasz się gdzie kupić taniej, a potem że nie szczędzisz kasy :) jeżeli zależy Ci już tak bardzo na 100% jakości i pewności że masz oryginał z ASO to ja bym się nie bawił w inny sposób dystrybucji niż ASO .... choć nie podzielam Twojej opini, że to co w ASO to jakieś mega lepsze :)

NoCnYMoCnY
Forumowicz

przez NoCnYMoCnY » 2012-04-25, 23:11

Hmm nie mów pochopnie wiem coś na ten temat. A druga sprawa Oem część to oem i najlepiej się spisuje moim zdaniem. A co do twojego postu "pytasz się gdzie kupić taniej, a potem że nie szczędzisz kasy" Wiesz to nie są same kable ja na części wydałem 6 tyś to normalne że chce za oszczędzić jeżli idzie dostać poza aso logiczne.. a druga sprawa chce kupić jeszcze kilka żeczy ludzią sie wydaje że to tak chop siup.

kamal
Forumowicz

przez kamal » 2012-04-25, 23:32

ciekawe co być zrobił gdybyś się dowiedział, że części z ASO są robione u tego samego chińczyka co jakiś lepszy zamiennik typu NGK :) chwała Ci za to, że tak dużo wydajesz kasy na części, pewnie większość z nas chciałaby mieć tyle środków na remont swoich samochodów - a Ci co nie mają jak ja kupują części za mniejsze pieniądze i też jeżdżą tak samo długo na tych tańszych częściach jak na tych z ASO :) grunt to z głową użytkować samochód :)

wracając do tematu, mam dostęp do paru hurtowni moto i nigdzie nie znalazłem OEMowych ...

Góral
Forumowicz

przez Góral » 2012-04-25, 23:36

Jezu człowieku, przecież tak naprawdę nie wiesz kto te OEM produkuje. Możliwe że wychodzą z fabryki NGK i tylko dostają karteczkę "OEM". Poza tym jeśli kable NGK nawet wytrzymują te 2 lata (w co wątpię, bo to kable i gdzieś muszą obcierać żeby się zepsuły) to w cenie OEMowych masz 3 takie zestawy. Poza tym jeśli chcesz kupować poza ASO żeby zaoszczędzić głupie 100 pln to nie masz *żadnej* gwarancji, że to OEM.

To o co pytasz trochę nie zgadza się z tym co piszesz :P

NoCnYMoCnY
Forumowicz

przez NoCnYMoCnY » 2012-04-25, 23:50

Widzę że nikt mnie nie rozumie a wręcz prawie krytykuje może lepiej wogulę się nie odzywać.

Części dla aso produkują osobne firmy np uczelniacze NOK to samo Aso wiem.. nie urodziłem się wczoraj ale nie wszystkie części.

Kamal dobrze piszesz nie mówie że nie.. ale większość części które do stałem nie były produkowane przez pośredników więc skończ pisać góral gupoty.. na nie które części czekałem miesiąc płyneły z niemiec,Japoni z magazynów które fabryka robiła..
i zalegają na magazynach. Podobnie ma się to ze Kampaniami na stare samochody.

I kolejny docinek górala chcesz za oszczędzić 100 pln nie! chce się dwoiedzieć bo niektórzy ludzie mają dostęp do Aso po tańszych cenach...

A tak jak mówiłem to nie jest jedna część itd to są duże sumy więc to oczywsite że też troszkę chciałbym zaoszczędzić. bo ED9 to nie jedyne auto którym się opiekuje.

A pieniążki z nieba nie lecą nie stety..

A i tak z ciekawości dodam porównanie
Gówno 555 drążki 19 tys wybite.
kąńcówki Aso.. przejechane 51 tys zero luzu

Góral
Forumowicz

przez Góral » 2012-04-26, 00:02

NoCnYMoCnY napisał(a):I kolejny docinek górala chcesz za oszczędzić 100 pln nie! chce się dwoiedzieć bo niektórzy ludzie mają dostęp do Aso po tańszych cenach...

Nie miałem zamiaru Ci docinać :P Ale skąd wiesz, że ten ktoś rzeczywiście ma dostęp do części ASO? Równie dobrze mógłbym kupić na Alledrogo kable NGK za 120 PLN, dodrukować karteczkę "OEM" i Ci je sprzedać za 270 PLN, czysty zysk :razz: Tak się robi np. z tarczami Brembo, gdzie kupuje się najtańsze zamienniki, wrzuca do kartonika Brembo i sprzedaje na Allegro za 400 PLN :P Jak ASO to ASO, lub ew. Intercars, nie ma taniej - bo wtedy nie ma pewności. A przecież chcesz mieć pewność, tak? ;)

A drążki 555 mogę jedynie polecić, 30k zrobione na nich miejscami na mega dziurach, w tym rozwalona belka przednia i felgi i dalej dają radę :P

Pozdro i peace ;)

kamal
Forumowicz

przez kamal » 2012-04-26, 00:10

NoCnYMoCnY napisał(a):....

A i tak z ciekawości dodam porównanie

kiedyś kupiłem do swojego śp. Hondy Concerto w ASO oba wahacze przednie (koszt prawie 1000zł za 2) po dwóch latach padły tak samo, jak te co miałem wcześniej (oba za 400zł) jakiegoś chińskiego pochodzenia ... droga ta sama, dziury te same :) pech? :)

Małek
Forumowicz

przez Małek » 2012-04-26, 00:18

NoCnYMoCnY napisał(a):A i tak z ciekawości dodam porównanie

a moze na 555 miales jeszcze cos do zrobienia w zawiasie i dlatego ci sie szybciej wysraly.
przy okazji roboty zawiasu wsadziles oemy i wytrzymaly dluzej ;)
albo niemiales farta i trafiles kiepskie sztuki :razz:

nikt tu Cie nie krytykuje chyba ze tak chesz to odbierac ;) tylko mowia Ci o realiach jak ktos moze ci zalatwic czesci OEM ktore nawet nie lezaly obok takich.
Kazdy niech pakuje w rexy co chce. Chesz OEM to prosze bardzo a jak chcesz taniej to pytaj zaufanych co OEMami handluja.
Małek - Siedlce
moje ED9

NoCnYMoCnY
Forumowicz

przez NoCnYMoCnY » 2012-04-26, 00:21

No ale spytać nie zaszkodziło ;) No nic czyli jednak zostane przy Kemagu w bielsku znowu się wykosztuję. no ale takie życie ale ogulnie chłopaki to dzięki za pogawędkę.

Kamal kurde no chyba żeczywiście miałeś pecha :nieok:

Ja póki co szczęśliwie nie miałem problemu z oem tajlami w zawieszeniu. wszystko wporządku.

Hmm aa raz miałem przypadek z łącznikami ale także z aso ale te akurat tanie są warto kupić
bez problemu wymienili mi na nowe ale to raczej była moja wina.

Jak wszystkie prace dobiegną końca z chęcia wapdne na jakiegoś spota :razz:

A jeszcze pytanko bo sam nie wiem Denso chyba nie produkuje kabli ?
Bo generalnie Bardzo chwale sobie świece denso jak i samą firmę.

rafisz
Forumowicz

Samochód: accord 8 gen CW2

przez rafisz » 2012-04-26, 07:06

ja tylko dodam ze te kabelki mam juz chyba 5 lat (mam na mysli NGK), po umyciu wygladaja jak nowe i nawet nie maja zamiaru "puscic" gdzies iskry, auto parkowane pod chmurka, a wiec wysoka temp w lecie 32 stopnie w cieniu to norma u nas), niska zima (ostatniej zimy nawet -30), mega suche powietrze przy mrozie i wilgotne przy jakiejsc odwilzy czy cos tego typu, montowane i demontowane kilka razy...