Co prawda mam inne auto Roverka 16 coupe ale jego serce to d16a8 wiec takie jak u niektorych z was.
Moj problem polega na tym ze jechalem sobie jechalem i nagle autko zgaslo i juz nie zapalilo. Po przekreceniu kluczyka check engine nie gasnie. wczesnie zapalal sie i gas a nawet jak byl jakis blad to gasl i sie zapalal... teraz swieci caly czas. dioda na kompie nawet nie mrugnie a powinna:) przez to wszysttko nie dziala pompa i nie mam iskry a rozrusznik normalnie kreci... sytuacja podobna do wczesniejszego postu ale kolega nie napisal z ktorego bezpiecznika mu odpadl kabel.. ja sprawdzalem i wszystko wyglada ok. zapomnialem dodac ze prad jest na wtyczce do kompa ale tak jakby komp nie puszczal dalej zadnego sygnalu. kupilem nowe ecu i wymienilem lecz nadal to samo... POMOCY
nie wiem czy to ma cos do rzeczy ale zamontowalem ksenony moze nie wytrzymalo to wszystko...
hhhhhmmmm pierwszy raz nie wiem co odpisać. komp podstawiałeś .... zobacz bezpieczniki, przewody masowe i plusowe na drugim kompie sytuacja jest taka sama? (na tym nowym)????
...nie każdy posiadacz BMW jest burakiem, dresem o łysej dyńce nie wspomnę paliwo 50zł - zabić muchę boczną szybą bezcenne
no wlasnie taka sama... nie mam pojecia co robic... jakby ten poprzednik co mial podobna sytuacje napisal od jakiego bezpiecznika odpadl mu kabel to bylo by prosciej... moze akurat byloby to to
[ Dodano: 2008-08-07, 22:07 ] Do tego nie ma iskry co by wskazywalo na cewke ale czemu nie dzial pompa w takim razie skoro cewka nic do niej nie ma... no i swieci check... to jest na bank jakas [lubiezne posuwanie dupa w tyl i przod] tylko jaka..
Nie czekam.. poprostu duzo juz sprawdzilem i myslalem ze ktos juz cos takiego moze mial.. a mozesz mi powiedziec o jakie kable masowe
Ci chodzi i jak to sprawdzic?
te od akumulatora itd. nie wiem jak w roverku ale w innych padakach sa również masowe brane gdzieś z budy ( do metalu jest śróba przyspawana i tak sa kable zakończone oczkami i skręcone nakrętką) heh badaj bo to coś z prądem raczej jak komp dobry
...nie każdy posiadacz BMW jest burakiem, dresem o łysej dyńce nie wspomnę paliwo 50zł - zabić muchę boczną szybą bezcenne
dobra dzieki w kazdym razie bede szukal dalej jak problem sie wyjasni to napisze co to bylo tak na zaś dla innych .. moze tez beda mieli ta przyjemnosc doznac takiego niefarta
jarekkrk, nie pamietam czy w accordzie jest dioda na kompie ale wiem ze trzeba drucik w piac w taka kostke ktora jest po prawej stronie i pozniej zaczyna ,,czek,, migac i sie liczy bledy moze da sie cos takiego zrobic tutaj zeby zobaczyc jaki to blad tylko nie bijcie ze accorda to inny samochod itp
No i autko wyladowalo w bosch servis z braku czasu i pomyslow na to co moze byc zepsute oddalem go tam dzisiaj... jak naprawia to napisze co bylo nie tak ... pozdrawiam
Hej ;]
Trochę za późno to pisze ale jestem ciekaw czy się sprawdzi.
Wydaje mi się, że to jest wina przekaźnika lub wtyczki na pompie paliwa.
Raczej stawiał bym na to pierwsze.
Ja w jednym z aut mam dość skomplikowanie podłączony alarm i jeżeli w ciągu 30 sek po otwarciu drzwi nie odpalę samochodu to załączają się blokady .
Jedno z pierwszych odcięć jest na kablu idącym do kostki od przekaźnika, po rozłączeniu tego przewodu i przekręceniu kluczyka check engine nie gaśnie wcale (pompa nie działa) , dopiero gdy odblokuję alarm słychać załączenie pompy paliwa i dopiero gaśnie check engine.
Jak będę miał chwilę czasu to sprawdzę i napiszę który to kabel w kostce
ja mialem podobnie.caly czas swiecil sie check pompa nie dzialala wogole rozrusznik krecil ale nie odpalal.a przyczyna byla jedna glupia kostka.zaraz zrobie zdjecie i wrzuce.moze to wlasnie to jest przyczyna tez u ciebie
Po pierwsze przepraszam ze pisze dopiero teraz ale bylem chwile za granica.
Problem rozwiazany. w serwisie powiedzieli ze bylo cos z przekaznikiem pompy. nie wymienili go tylko podobno naprawili. Suma 240zl ale przynajmniej autko smiga