witam, znowu potrzebuję pomocy :/ myślałem, że jak już uporam się ze wszystkim to będzie si ale jednak nie:/ o co chodzi? a więc jak jeżdżę w trybie ekono jest si, ale jak np dam do 5-6tyś obr/min to zazwyczaj przy późniejszym hamowaniu lub odpuszczeniu gazu zapala się check, dodam, że po każdym zgaszeniu silnika i odpaleniu na nowo check ginie, póki znowu nie dam w gaz, więc zapala mi się check, staję na poboczu, odchylam carpet i obserwuję diodę, naparza all the time co około 1.5sekundy co jawnie wskazuje na błąd numer 1 ale ja mam przecież a9! czy ktoś ma może jakiś pomysł, autko ładnie ciągnie ale zapalający się check wkurza mnie niesamowicie, help Panowie!
blad nr 1 jest to blad sondy lambda (nie liczac a9) . mialem bardzo podobnie gdy mialem inny komp (nie od a9) a teraz moim zdaniem to masz cos pochrzanione z IMA, bo tylko ten potencjometr odpowiada za wywalanie tego bledu
raczej tak bo ja mam w moim d16z5 kompa (pm7-x04) i mam drugiego d16z5(CRX-a) rozebranego na czesci i tam równiez jest komp (pm7-x04) wiec wtmien kompa na tego co masz i powinno byc juz dobrze
u mnie byla identyczna sytuacja , ktos zrobil swapa d16z5 na d16a9 i olal kompa , hhehe. komp , ktory masz na podmiane powinien pasic , zreszta nic nie szkodzi sprobowac