Gratuluję porady żeby na niesprawnym silniku kręcił do odcinki. Urwaliście się Kumie z choinki? Facet prosił o radę, a nie o receptę jak zdemolować urządzenie
jak ma uwalonego kompa to jak doda gazu to mu odetnie juz przy 3 albo 4 tysiacach i daltego zadalem to pytanie? bo prawdopodobnie chodzi w trybie awaryjnym? i daltego tak sie dzieje?
przy 3tys już odcina czyli jeśli chodzi w trybie awaryjnym to co może być i co trzeba zrobić?
[ Dodano: 2009-06-28, 09:50 ] nie wiem co się dzieje trzymałem komputer w domu całą noc rano poszedłem do garażu wpiąłem kompa odpaliłem i chodzi normalnie no to pochodził na wolnych obrotach z 5 min zgasiłem po chwili odpaliłem i pojechałem pojeździć no i wszystko ok.Wjechałem do garażu zgasiłem auto ale myśle spróbuje jeszcze raz odpaliłem i LIPA zaczął mrugać Check Engine i skazówka od obrotów zaczęła wariować tak jakby odcinało paliwo.No to zgasiłem później włączyłem sam zapłon i Check Engine zaświecił się i zgasł tak jak zawsze ale pompa paliwa cały czas chodziła a komp pokazywał błąd 4.Co się z tym dzieje przez kompa takie jaja???????????
jesliby odcianl przy 3 caly czas i dioda palilaby sie caly czas to jest uwalony komp i trzeba go podmienic. a bład nr 4 to "Czujnik położenia wału korbowego lub jego obwód ".
jak dioda świeci się cały czas to komp wszedł w back-up mode. Spowodowane jest to jakąś nieprawidłowością w samym kompie.
Rozkręć go i sprawdź czy znowu jakiś syf się nie dostał do środka, przeczyść płytki.
Jak nie pomoże to tylko podmiana na innego sprawnego ecu.