Nierówne obroty na zimnym i świeci check engine

fredi
Forumowicz

Nierówne obroty na zimnym i świeci check engine

przez fredi » 2009-12-16, 23:28

Pomóżcie: mam 2 sprawy, być może nie są ze sobą związane:

1. kilka miesięcy temu rozleciał się katalizator. Wywaliłem więc bebechu, w środek została wspawana rura i wszystko było ok (poza tym że pierdział metalicznie). Ale od tego czasu cały czas świeci się check engine.
Dzisiaj właśnie wstawiłem używany kompletny katalizator, a check engine nadal świeci.

2. Nie wiem czy to ma związek, ale jak jest zimno (nawet nie zero, ale kilka stopni) to silnik po odpaleniu wchodzi "na ssanie", ale jak ruszę to obroty skaczą , jakby próbował podtrzymać wyższe obroty ale nie może. co sekundę jest skok i opadanie. Jak już się silnik rozgrzeje to wszystko wraca do normy

wiecie co to może być? kto w Krakowie może na to zerknąć i pomóc?

dzięki

dymek1988
Forumowicz

przez dymek1988 » 2009-12-16, 23:32

2)silniczek krowy wyczysc

co do pierwszego to zobacz jaki to blad swieci,pewnie sonda ci jebla.
..::Dymek1988 ::..
ED9 B16A2

Virus12 jest ciągle z nami i się śmieje :x

ProLans
Forumowicz

przez ProLans » 2009-12-20, 13:14

1. kilka miesięcy temu rozleciał się katalizator. Wywaliłem więc bebechu, w środek została wspawana rura i wszystko było ok (poza tym że pierdział metalicznie). Ale od tego czasu cały czas świeci się check engine.
Dzisiaj właśnie wstawiłem używany kompletny katalizator, a check engine nadal świeci.

Zresetuj kompa i zobacz czy nadal będzie wyskakiwał błąd, jak wystąpi ponownie check to sprawdź co to za błąd wyskakuje.