jako że w moim temacie wdzieliście zmianę korka wałka rozrządu za zaworem vtec w moim silniku i info ze oberwałem czujnik na zaworze vtec wyskoczyły kolejne błędy 22 to błąd czujnika jaki oberwałem, dodatkowo urwałem kable które były partacko złączone i szły do sondy lambda a nie mam jednożyłowej i sam nie wiem czemu ( czyżby z powodu gazu ??? ) po złączeniu kabli od razu wyskakuje check i pokazuje dodatkowo błędy 1,2 i 17 to są czujniki powietrza i vss czujnik prędkościomierza dodatkowo zaobserwowałem dzisiaj, że obrotomierz dziwnie faluje jak się dodaje gazu do prędkości około 40 km/h tak dziwnie sie buja wcześniej tego nie było i tu pytanie co mają ze sobą wspólnego błędy 1,2 i 17 i czy mogą być przez ten zawór i błąd z nim związany jakoś narażone, albo najlepiej powiedzcie mi po co mam sondy wielożyłowe ???i czy mogą one być z powodu gazu do jakichś dodatkowych czujników podłączone ??? rozwiązania szukać u elektryka czy u gazownika ??? chyba ze wy coś wiecie , aha kable po zerwanie połączyłem i błędy się pokazały ale nie zrestartowałem jeszcze kompa