wiem wiem będę kolejny z tych co coś tam słyszał ale napisze. z przepisami chodzi o to że w razie wypadku strażak(albo ktoś inny kto nas ratuje) nie ma jak drzwi otworzyć. a z policja to wiadomo bywa różnie jeden się przyczepi a inny nie.
dokładnie tak jak furiousman, pisze, chodzi tu o pomoc w razie wypadku, to samo tyczy sie lambodoorów, niby ferariki mają ale to atestowane to mogą być Miałem kiedyś stłuczkę malczanem i nie miałem klamki w prawych drzwiach to pamiętam że sie czepili tego wtedy.
Ja również mam crx-a bez klamek i nigdy nie miałem problemów z policją ani na przeglądzie. Pilot z dwoma przyciskami, więc otwieram jakie chcę drzwi i rzeczywiście raz zdarzyło się, że padł mi akumulator, więc musiałem otworzyć sobie drzwi z klapy bagażnika... ale nie było problemu. Co do zimy, to raz w miesiącu przecieram uszczelki silikonem do uszczelek i jest cacy. Wizualnie (dla mnie) wygląda lepiej niz z klamką ale jak to zwykle bywa są gusta i guściki. Jedyny realny problem, który może się zdarzyć, to policja... bo jak to zwykle bywa, jeden będzie ok, a inny się będzie czepiał. Mnie zatrzymała policja do kontroli kilkukrotnie i nigdy nie było problemu (na razie). Jeśli dobrze zamontuje się odbijaki od drzwi, to nie powinno być problemów. Co do wypadku, który może się zdarzyć, to strażak nie widząc klamki nie będzie się zastanawiał, tylko zbije szybę i otworzy drzwi od środka. W zasadzie tylko podczas pożaru auta, może to mieć znaczenie, że otworzy drzwi te 3 sek. później. Przy ratowaniu ludzi z wypadku dość często zdarza się, że drzwi są zablokowane i fakt, że jest klamka niewiele zmienia, bo i tak trzeba rozbijać szybę... o ile jeszcze jest. Pozdrawiam