Proszę o Ważne Porady od znawców....

vVBossVv
Forumowicz

Proszę o Ważne Porady od znawców....

przez vVBossVv » 2011-04-07, 23:57

Wiec tak CRX nie daje mi spać he mam pytanie do was panowie jak wam wiadomo kupiłem niedawno CRX-a nawet nim jeszcze nie jeździłem bo kupiłem go z padnietą skrzynia pytanie odniosnie tego ze stała przez 12 miesiecy a nawet i ponad nie odpalana i chciał bym wiedziec co warto przejrzeć co wymienić co wyczyścić itp.... portfelik mam nie za bardzo wypchany he wiec mi tu nie wyjeźdzajcie to wymien tamto wymień, tak by było najlepiej he mi chodzi kąkretnie , olej to wiem napewno ze wymienic bo nie wiadomo kiedy był wymieniany bo tym samochodem w polsce kobieta jeździła... tylko co jest najbardziej najważniejsze zebym przejrzał <bo ja zielony jestem> ;) tak zebym wsiadł i jechał Dzieki wielkie z góry myśle ze moge na was liczyć he pozdro ;) Ps. sory za błędy które najebałe....m to oznaka nietrzeźwości ;) :rotfl: :D
Hondy nie jeżdżą szybko, one nisko latają... :)

volvox
Forumowicz

Samochód: CRX ED9 D16Z5

przez volvox » 2011-04-08, 00:15

Jeśli nie masz pieniędzy w portfelu za dużo, to chyba jedyne co możesz zrobić przed przękręceniem kluczyka to wlać swieżą oliwę, sprawdzić stany i ewentualnie uzypełnić resztę płynów, wyczyścić świece, pozmieniać filtry, naładować aku.... i mieć nadzieję że jak już odpalisz to wszystko inne zabangla. Przedewszystkim podjedź po uruchominiu rex'a do diagnostów niech sprawdzą zawias i hamule, bo po 12 m-cach stania pewnie tłoczki już się scaliły z zaciskiem... reszta wyjdzie na drodze zapewnie ;)
Było ED9, potem EH6 z sercem EG2, jest ED9

Małek
Forumowicz

przez Małek » 2011-04-08, 09:17

vVBossVv tak jak pisze volvox, podstawowe rzeczy, pokusil bym sie o rozrzd, filtry, plyny uzupelnil, akumlator naladowal i jezeli odpali to bym sprawdzil czy owa rakieta hamuje a potem gdziekolwiek jechal zeby diagnostycznie Ci sprawdzili auto. Zapewne powiedza Ci ze amortyzatory sie"koncza" z tylu ale na to nie patrz no chyba ze jak zdejmiesz kolo i mozesz go reka wepchnac i tak zostanie. Pewnie tez sila hamowania bedzie nie najlepsza a szczegolnie w tylnych heblach.
Jezeli Ci zalezy na tym egzemplarzu i chcesz go odratowac to odkladaj pieniadze, rzuc dziewczyne o ile masz, a jak nie masz to nie szukaj na stale ;) czytaj forum, pytaj i za jakis czas bedziesz mial autko w dobrym stanie :) trzymaj sie i pochwal co Ci powiedza po przejzeniu rexa
Małek - Siedlce
moje ED9

Łuki
Forumowicz

przez Łuki » 2011-04-08, 09:23

Małek napisał(a):rzuc dziewczyne o ile masz, a jak nie masz to nie szukaj na stale

nie moge hehehehehe :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2:
Mechanika ,Wulkanizacja

M.A shop --> http://maperformance.pl/

vVBossVv
Forumowicz

przez vVBossVv » 2011-04-08, 12:04

he dzieki małek nie mam dziewczyny mam ale dorywcze xD w razie potrzeby ;p 5iona ;)
Hondy nie jeżdżą szybko, one nisko latają... :)

qba_21
Forumowicz

Samochód: CRXEE8

przez qba_21 » 2011-04-09, 23:11

Małek napisał/a:
rzuc dziewczyne o ile masz, a jak nie masz to nie szukaj na stale

miej taką która nie będzie zazdrosna o rexa ;)
Najpiękniejszy widok dla oka.......... piękna kobieta w CRXie...... a jaka kobieta w CRXie nie jest piękna:D

AWEK
Forumowicz

przez AWEK » 2011-04-09, 23:23

qba_21 napisał(a):miej taką która nie będzie zazdrosna o rexa

No właśnie! Mój ex-facet był zazdrosny i jak trzasnął drzwiami od Soli 2 tygodnie po jej kupnie tak go już nie widziałam :rotfl:

Tylko się zastanawiam co bardziej opróżnia portfel faceta: kobieta czy reksio?

A co masz zrobić? To samo co z kobietą: zmień pasek, nasmaruj i jedziesz! :P

akMe
Administrator

przez akMe » 2011-04-09, 23:50

AWEK napisał(a):kobieta czy reksio?

u mnie to 2...
ciagle walki o to, ze samochod ma wiecej drogosci niz Ona sama...
Ze rex ma kilka paczek w ciagu tygodnia a Ona nie...
Ze prezent ostatni byl rok temu...
Ze kwiatki to widzi Ona tylko na wystawach sklepowych...

łihihihi.
ahh
robi sie oftop :rotfl:

wrobellos
Moderator

Samochód: crx

przez wrobellos » 2011-04-09, 23:55

AWEK napisał(a):No właśnie! Mój ex-facet był zazdrosny i jak trzasnął drzwiami od Soli 2 tygodnie po jej kupnie tak go już nie widziałam

zeby kobieta rexem jezdzila, a jescze modzila na grubo, normalnie spelnienie marzen ;p co za przykry typ z goscia :rotfl: