mam takie pytanie, czy mozliwe jest zrobienie czegosc takiego w 2gen(chodzi o drzwi bez tego obramowania na gorze) tak jak jest to zrobione w 1gen na tym zdjeciu:
ogólnie taka przeróbka wiązałaby się z wymianą szyby na większą. wątpię żeby się podpasowało z czegoś innego więc tylko na zamówienie. do tego uszczelnienie tego wszystkiego żeby nie ciekło...
ja zrobiłbym to inaczej...
odciął ramke szyby zlikwidował uszczelke przyspawał zrobił na gładko ramke w takiej odległości jak są normalne drzwi zamknięte i przemontował z jakiegoś bmw coupe domykanie szyb po zamknięciu drzwi;)
Pokażmy tym z bmw że życie nie kończy się na 6800rpm!
dlaczego mają drżeć? skoro zostawi się seryjne ramki? trzeba tylko się pogłowić aby szyby się otwierały i domykały za pociągnięciem klamki:) ale da się to zrobić bo widziałem jakieś auto ktoś tak zrobił;)
jesli nie beda drżały to musial bys dac jakis dystans pomiedzy ta ramke a kadlub, normalnie miedzy drzwiami a kadlubem jest uszczelka a zeby to do kupy pospawac trzeba ja usunac a jak ja usuniesz to ramka zmieni swoje polozenie i szyba pozniej nie wejdzie w ramke. albo wejdzie i peknie albo jeszcze cos innego:)
Zadajmy sobie pytanie... ALE PO CO... lepiej już ballade kupić czy del solke bo takie grzebanie to niezbyt że jest bez sensu to strata czasu. Jeśli już na upartego to z Bmw klamki jak Adi pisze.
no racja;) ale jeśli chciałby już to robić to czemu pęknie?
zakładasz jakby ramke na szybe zamykasz powoli drzwi i widzisz w jakim jest położeniu i wtedy kombinujesz jak zepawać dziure żeby ramka została w swoim położeniu trudne ale do wykonania;)