Witam, jak w temacie czy ktoś z forum bawił się w przekładkę CRX-a ? W UK można wyrwać ciekawe sztuki po niezłych, pieniadzach... Pytanie czy ktoś robił przekładke i czy jest to gra warta świeczki ? Pewnie jak w każdym japoncu bedzie trzeba grodz przespawac. Jest to legalne ?
Jest to legalne, a czemu miałoby nie byc... Nie jest zakazane przekładanie ściany grodziowej, tak jak i nie jest zakazane naprawy mocno uszkodzonych aut.
Kwestia tego czy jest to opłacalne. Bo przy nowszych autach na pewno jest, a przy starszych, no coz, czasem robocizna kosztuje wiecej niż auto.
Mi za przekładkę japonskiego Accorda powiedzieli ok 4,5-5tyś za robociznę + czesci. Może to i drogo, ale roboty tez jest dużo...
W przypadku crx-a koszty robocizny nie licze bo sam ogarnoł bym wszytsko. Pytanie takie, kupuje robite ed9/ee8, mam ściane, papier, deske itp itp, ściane sobie cała przespawam, graty przełoże i jest. Rozumiem że moge tak ?
Ten temat jest widoczny bez logowania...
Teoretycznie przy przełożeniu grodzi powinieneś nabić na nią numery z anglika, zrobić nową tabliczkę znamionową i zarejestrować w PL.
Przez 5 lat numery na grodzi sprawdzali mi tylko na przeglądach...
legalnie byloby przespawac sciane bez ruszania numerow ;p da sie tak bo sa na srodku- ale co z tego jak trzeba by do nich dospawac z prawej i z lewej- wyjdzie na to samo jakby tylko ten kawalek byl wyciety :]
tak czy siak gra nie warta swieczki moim zdaniem- chybaze byloby to jakies b16a ze szklanym dachem
Panowie chodzi tylko właśnie o coś czego u nas nie ma, czyli b16 z glasstopem. Po koleji... Kupuje angola b16 i w pl rozbite ed9, chce sobie przespawac cala grodz bez ruszania numerow z ed9 do angola, operacja dozwolona ? Droga zabawa ? Przespawanie grodzi max 400 zł, rozbite ed9 z deska itp sadze ze za 500 wyrwe, przekladke zrobie juz sam... Pytanie czy moge zeby nie narobic sobie smrodu....
Goła buda z ee8 ciezki temat, spawanie i tak bedzie bo jak zrobie glasstopa ? wole spawac grodz niz dach
grodz jest ta sama czy ed czy ee, nei mozesz w swietle prawa robic z 2 aut jednego na numerach polskiego no bo jak?! musialbys przespawac grodz i zarejestrowac anglika zeby bylo zgodne w swietle prawa
jest na necie tutek jak przespawac glasstop,robota fajna ale
po pierwsze buda ef z glasstopem jest sztywniejsza,nie wiem dokladnie jak i gdzie jest usztywnione bo ogladajac na kanale nic nie zauwazylem
po drugie nie glasstopy nie wychodzily tylko z b16,w wiekszosci to ef6 gdzie pod maską siedzialo 15 na 2 gaznikach
plasko oczkowe 32 w kontakcie z szyba calibry powoduje zamieszanie!
Chyba najlepsza opcją było by tak jak ecik napisał kupienie i przełożenie wszystkiego łącznie z silnikiem, tyle że trzeba mieć już EE8 i kupić EF8 które z jakieś 30tyś tez by kosztowało topglass+abs to by było to.
Razem jakieś 40tyś za rarytas nad rarytasy, myślę że warto:]
pusty24 napisał(a):jest na necie tutek jak przespawac glasstop,robota fajna ale
to zapodaj panie tą stronke.
P.S. coś czuję że za jakieś 2-3 lata w Polsce zaczną się masowe swapy szklanych dachów;]
skoro chcesz mieć rarytas, to zostaw ten samochód w oryginale z prawą kierą... tak to tylko skundlisz zajebi*** rarytas jakąś kowalską blacharką...
roboty jest od cholery albo jeszcze więcej:
- ściana grodziowa
- podszybie (mocowanie wycieraczek)
- mocowanie kierownicy wewnątrz
- mocowanie dmuchawy nawiewu
- nadkole wewnątrz z lewej i prawej strony jest niesymetryczne - nie wmontujesz dmuchawy nawiewu bez przeróbek
i już nawet nie wspomnę o sporej ilości innych mocowań i gwintów w budzie.. jedyne co można zrobić, to rozwalić fajny samochód.. chyba że to jakiś mocny rozbitek, to przeszczep sobie glasstopa