podlacze sie pod temat w troche inna strone. czesto w naszych gruchotach zjezdza mi sie gwint. i pomyslalem zeby w prosty zestaw gwintownikow sie zaopatrzyc.
znalazlem jeden tutaj:http://allegro.pl/narzynki-i-gwintowniki-zestaw-20-cz-najtaniej-i2922386318.html - 20zl
i jakby link wygasl:
pytanie tylko czy on pasuje do gwintow w rexie (np ostatnio zjechal mi sie troche gwint na gornej czapce amortyzatora - tam gdzie dwoma srubami lapie sie gore amora do kielicha. oraz sruba i gwint od tylnich silownikow klapy tam gdzie wkreca sie dol silownika patrzac podczas otwartej maski)
glownie chodzi mi o to ze niby jest gwint 10tka , 12tka, ale jeszcze czy gestozwojowy czy nie to juz moze byc roznie. jak ktos ma obycie w srubach i nakretkach i crxie to pewnie od razu powie czy sie nadaje ten zestaw czy nie, kasy na zestawy po 150 220 czy ponad 300zl na pewno nie mam ochoty wydawac:)
takimi gwintownikami mozesz sobie kolki drewniane gwintowac, na pewno sa tepe jak komandosi kapitana bomby i tak wykalibrowane ze nie zrobia zadnego gwintu- jeden dobry gwintownik czy narzynka kosztuje 10 zeta.. wa tu masz caly komplet wiec sam sobie odpowiedz
kup lepiej kilka sztuk te ktore cie interesuja czyli 6 8-1.25 10-1.25 12 nie wiem czy potrzebna
atom1, prawi mądrość. Mam idealnie taki sam zestaw jak pokazałeś w linku w pracy. Ameliniowy albo miedziany drucik to sobie zagwintujesz tym. Gó*no po prostu. Kup sobie za 20 - 30 zł te które Ci potrzebne i łogień.
[ Dodano: 2013-06-04, 21:00 ] No i Panowie stało się Dziś pierwszy element zestawu klęknął - mianowicie bit płaski 10 mm. Nie pytajcie co odkręcałem Za to teraz zobaczymy jak rozpatrzą reklamację
jak widziałeś ja mam ten oststni zestaw tyle, że z nadrukiem firmy CRAMP, a tu w ofercie cena fajna i do tego płaskie w gratisie, kazdym z tycgh zestawów złożysz rexa do kupy bezproblemowo
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
Caly zawias rozkrecilem i zlozylem tym zestawem http://allegro.pl/zestaw-narzedzi-klucz ... 00176.html wszystko daje rade w tym zestawie oprocz bitow ktore sa slabe i pekaja.Co do zestawu ktory wkleiles to moge polecic komplet plasko-oczkowych na tej szmatce covala mlotek im nie straszny.
ja jak swój kupowałem to zwracałem uwagę, zeby byłi i nasadki i płaskie. jak kupisz same nasadki to zaraz bedziesz musial kupowac komplet plaskich, wiec lepiej od razu tak szukac no i nie warto za bardzo oszczedzac, bo bedziesz zalowac. osobiscie mam jonneswaya i jestem bardzo zadowolony.
bardzo dobre opinie ma tez honiton i jest chyba tanszy od jonneswaya
ja mam w jednym (Chyba zestaw 84 czesci jonneswaya) i jestem zadowolony klucze 10-22, nasadki chyba 4-32. 99% rzeczy jestem w stanei tym zrobic i przynajmniej wszystko w jednym miejscu
ja teraz zakupiłem ten zestaw yato-1268 zobaczymy jak sie będą sprawować.
kiedyś kupiłem śrubokręty yato i sprawują się bdb. nawet młotkiem je tłukłem i nic, rączki solidne a końcówki twarde, nie odkształcają się
Najpiękniejszy widok dla oka.......... piękna kobieta w CRXie...... a jaka kobieta w CRXie nie jest piękna:D