Dzemor napisał(a):Jakoś mi się nie chce wierzyć że silnik z turbo który zaczyna się zbierać od początku swoich obrotów był wolniejszy od n/a o tej samej mocy.
Wenega napisał(a):hmm.. mi turbo wstaje trochę powyżej 4k obrotów, więc gdzie tu zbieranie się od początku??
coś w stylu T04 z Subaru na krótkim żeliwnym kolektorze ma znacznie wcześniej moc 
Maniek93 napisał(a):200nm od 2000 obrotow bez zadnego laga to jest nic?

Projekt na wypierdolu sie szykuje a Ty proponujesz d15 na podklad? To juz niech lepiej zostawi ta A9
To nie jajka ani VI g zeby takie rzezby tworzyc 
) k jest fajne ale w tej budzie jakos mi nie lezy
taki nowoczesnyDzemor napisał(a):Wenega napisał(a):hmm.. mi turbo wstaje trochę powyżej 4k obrotów, więc gdzie tu zbieranie się od początku??
To ty masz jakiegoś kloca z dizla na baranie i silnik musi się trochę nakręcić aby napompować całą objętość kolektoracoś w stylu T04 z Subaru na krótkim żeliwnym kolektorze ma znacznie wcześniej moc
zweryfikuj najpierw swoja wiedzę i przestań wypisywać bzdury!.. tak z 500 obrotow wcześniej..Dzemor napisał(a): coś w stylu T04 z Subaru na krótkim żeliwnym kolektorze ma znacznie wcześniej moc
moje wrażenie po przeczytaniu postów autora jest takie, że chce zbudować fajny samochód do jazdy po mieście (lansu)
Projekt zapewne ma budzić podziw, żeby składkowicze byli z niego również dumni
Poczciwe D16 DOHC czy SOHC turbo taniej podmienić niż B18C6 nie mówiąc o K20
A coś mi się kojarzy że latał tu na forum żółto-niebieski rex z Z5 albo A9 w okolicy 300 KM, o ile się nie mylę.
newuser napisał(a):Według mnie CRX z mocną B-serią N/A to taka "klasyka tuningu"- nie wiem jak to określić... kultowe auto przerobione w kultowy sposób. Ale pomyśl co w przypadku naprawy projektu przy ewentualnym fakapie gdy zabraknie funduszy?Poczciwe D16 DOHC czy SOHC turbo taniej podmienić niż B18C6 nie mówiąc o K20
A coś mi się kojarzy że latał tu na forum żółto-niebieski rex z Z5 albo A9 w okolicy 300 KM, o ile się nie mylę.

wynik oko cieszył 
C6 już każde będzie życiem zmęczone, K20 niby młodsze ale mody chyba droższe.Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości