Jak bedziesz katował cały czas to pewnie panewka na 1 ci pujdzie, jezeli nie było to juz robione wczesniej... Jak bedziesz oszczedzal samochod to pojezdzisz... wejs pod uwage ze crx ma 20 lat... uwazaj na olej,
Nie wiem czy ktokolwiek zauważył, ale mam zamiar kupić CRX'a może chwile nim pojeździć, żeby samemu ocenić co mi nie odpowiada (jeśli stan w ogóle na to pozwoli). I potem całość rozebrać, silnik wywalić i wszystko wyremontować.
marcias, EE8 i ED9 to zupełnie inne modele i różnic jest sporo. W zasadzie to chyba można powiedzieć że więcej je dzieli niż łączy.
1. Najpierw zrób karoserie, 2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce, 3. Teraz dopiero możesz modzić silnik. EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE
hmmm moze inaczej, te dwa samochody sa w zasadzie takie same poczynajac od drzwi a na tylnym zderzaku konczac - tu wielkich roznic nie ma, ale przed przednim slupkiem to juz calkiem inna bajka, inne podluznice, hamulce, inny silnik, skrzynia, maska, lampy czy zderzak, i co najgorsze wszystko to duuuzo drozsze i trudniej dostepne
rafisz, Z małym tylko wyjątkiem, jeśli chodzi o tył - EE8 ma ładniejszą lotkę a wycieraczka ma ciut inne ramię tak, że trzeba ją trzymać jeśli chce się odśnieżyć czy też zgarnać syf spod niej