Największe zalety rexów

Posty: 111   •   Strona 6 z 8   •   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8
Kasica
Forumowicz

przez Kasica » 2008-08-27, 18:02

Piroman napisał(a):Kasica na L.B. (na Litość Boską), szpanuj do woli na niebotycznych obcasach, ale w Aucie trzymaj normalne człapy (najlepiej firmy Sparco) wtedy po 1. crx bedzie Cię szanowała 2. Nie wywiercisz dziury w podłodze 3. Fajniej Ci się będzie jeździło 4.Szpilka w łapie przyda się do samoobrony (byłem świadkiem pouczajacego wydarzenia)

Nie ma litości!
Każdy (...) umie prowadzić na płaskiej podeszwie - czy to w szpanerskich butkach "firmy Sparco" czy w zwykłych adikach. Wątpię - ale tu mogę się mylić :diabelek: - żebyś próbował prowadzić na obcasach: 1. mój CRX mnie szanuje, bo w jakichkolwiek butach, a nawet na boso śmigamy aż tylko, 2. nigdy w życiu nie widziałam, żeby obcas wywiercił dziure w podłodze auta, 3. mi się zajebiście jeździ w szpilkach - nawet łatwiej niż na płaskim, a 4.do samoobrony mam gaz 8)

[ Dodano: 2008-08-27, 18:16 ]
dymek1988 napisał(a):Bonczek, toc dobrze pisalem :rotfl2:

Piroman, oj bys sie zdziwil jak kaska potrafi na tych obcasach jezdzic ;)

dymek... no brak mi słów!!!
Ostatnio edytowano 2008-08-28, 09:33 przez Kasica, łącznie edytowano 1 raz
||-|| (( )) ||\|| || )) //-\\

matirex
Forumowicz

przez matirex » 2008-08-27, 23:23

nie mam jeszcze rexa ale jak widze to banan na twarzy przez pol dnia
w tym roku chyba sie dowiem co to znaczy kierowac crx-em

TomekCRX
Forumowicz

przez TomekCRX » 2008-08-28, 09:53

BRAWO!!! Nie daj się Kaśka, będą Ci tu mówić co jest lepsze ;)

qba_21
Forumowicz

Samochód: CRXEE8

przez qba_21 » 2008-08-28, 11:46

najlepszy jest CRX :D
Najpiękniejszy widok dla oka.......... piękna kobieta w CRXie...... a jaka kobieta w CRXie nie jest piękna:D

Paszczak
Forumowicz

Samochód: brak

przez Paszczak » 2008-08-28, 13:07

co do wspomagania... to szczerze do niczego się nie przydaje, parkować ze wspomaganiem... bez komentarza (czyżbyście siły nie mieli?)
Wyobraźcie sobie sytuacje że macie uszkoczony układ hamulcowy (wyciek, dziurawy przewód nie ważne - nie działa) jedziecie do warsztatu o własnych siłach ( nie zalecane) prędkość wacha się w granicach 30-70km/h i teraz wyobraźcie sobie ze wspomaganiem zakręt 90 stopni bez hamólców na wspomaganiu :D - jednym słowem mozna się zabić przy predkości 40km/h

+ CRX jak dla mnie jest i zawsze był samochodem typu - tyle ile wciśniesz tyle jedziesz... co nie każdy samochód posiada (w granicach polskich dróg - czyli do 200km/h)
+ silnik 1.6 16V, 1.5 12V mimo iż taka mała pojemność moc gwarantowana
+ stodunek masy do mocy - co daje nam okolo 150KM na tonę (1gen 1,6 16V - 860kg 125KM fabrycznie)
+ dobry układ zawieszenia
+ układ wydechowy prosty w modyfikacji
+ fabryczne radio i nagłośnienie ;] miodzio (brak fabrycznego radia ma ktoś na sprzedarz??
+ kierownica... ehh układ zespolony nie zmienia sie w hondach od lat (sygnalizacja pozostawionych wlączonych świateł przy otwarciu drzewi) baaaardzo przydatne
+ samochod zaprojektowany z myślą o młodzierzy i sportowym jej nastawieniu
+ kubełki które są bardzo wygodne i spełniają swoją funkcje.
+ regulacjia kolumny kierowniczej (w moim przypadku - 191cm - bardzo przydatne)
+ pod maską wystarczająco dużo miejsca
+ samochód zrobiony na typowy wakacyjny 2 osobowy samochód (pojemność bagażnika wymiata)
+ bardzo dobrze rozplanowane miejsce i układ całego kokpitu
+ ver 1,6 16V czerwone pole obrotka od 7000rpm.
+ ryk silnika po 3000rpm 4000rpm 5000rpm 6000rpm i 7000rpm :D
+ minimalne spalanie przy spokojnej jeździe okolo 5,5-6l/100km maksymalne spalanie przy jeździe wyczynowej 9,7l/100
+ tylne nadkola (wszystkie hondy Civic) ja traktuje to jako zaletę bo praktycznie tylko z tym są problemy (a nie ze wszystkim)
+ oryginalny ponadczasowy wygląd 1gen

co do odczuć :rotfl: banan po wcisnięciu pedału gazu, po wchodzeniu w zakręt, strzału ze sprzęgła zmiany biegów z międzygazem :D

dużo by wymieniać ale najbardziej cieszy w momencie jak stoi koło mnie na światłach BMW 3.0l z turbiną a i tak nie może sie wyrobić w doganianiu CR-ki :D

180* na ręcznym w momencie kiedy przechodzień mówi że musisz zawrócić żeby gdzieś dojechać (promień skrętu to nie 8m a 3m :D

ogólnie polecam zakochać się właśnie w hondach i to w tym modelu, ale jeżeli się nie zakochasz to nie kupuj :D

ps. jakieś pół miecha temu miałem z całym swoim projektem spotkanie z delegacją z holandii, garniak pantofelki krawacik i ciemne szkła... niestety musieli na mnie specjalnie pczekać (jakieś 5 min) a jak podjechałem to im szczeny opadły okazało się że jeden typ z delegacji też lubuje się w CeeRkach i zrobil takiego banana że hej, szefowa delegacji nie chciala jechac taryfą tylko ze mną w miejsce docelowe... a następnie opłacila mi parking w hotelu i nocleg ;] abym tylko następnego dnia mógł zawieść ją na lotnisko :D
[you] wiem, że lubisz nisko i szeroko

nitrouss
Forumowicz

przez nitrouss » 2008-08-28, 16:23

Paszczak no niewiem czy seria objedziesz bmw 3l z turbinka:D:D:D:D sory ze nie na temat ale rozsmieszylo mnie to :D:D nie zebym nie kochal crxow ale wyobraznia dobra:D

zwierzu_1986
Forumowicz

przez zwierzu_1986 » 2008-08-30, 18:10

Jako prawowity posiadacz REXa moge powiedzieć że dla mnie największą zaletą jest "czucie" auta-jak jeżdżę nowym Accordem od ojca dziewczyny,to czuję się nieco jak w grze komputerowej (odizolowany od świata zewnętrznego,cicho,sterylnie i chłodniutko wewnątrz :razz: ),nie ma żadnej elektroniki czy elektryki (no poza szyberkiem-niezły lans BTW :ok: ).Poza tym silnik-w dolnym zakresie obrotów bardzo ekonomiczny i cichy,a w wyższym zakresie dostaje na serio porządnego kopa i ten dźwięk :D ,chociaż wiadomo że trzeba okupić to większym spalaniem.Plusem są bardzo wygodne fotele,duży bagażnik,świetny wygląd,tylne siedzenia (to,że są wogóle),tylna szybka która bardzo ułatwia parkowanie no i radość z jazdy-nie chce się wysiadać :ok: .Tyle na dziś,bo trzeba się uczyć :razz:
Im więcej masz na coś czasu, tym większa szansa że nie zdążysz tego zrobić

Mariusz90r
Forumowicz

przez Mariusz90r » 2008-08-30, 18:19

Ostatnio uczyłem jeździć rexem, moją przyjaciółkę i ona dorzuciła dwie zalety:
-kierownicą się kręci lżej niż w punto bez wspomagania od jej ojca - mój reksio też nie ma wspomagania :)
- cytuje "Jak kupie sobie auto, to też będzie miało taki dźwięk" - mam standardowy wydech i chodzi o dźwięk od 3500rpm w góre :D
I jedna chyba największa zaleta ode mnie:
- autko które daje tyle frajdy że to masakra, wystarczy pojechać na 20min przejażdzke i już banan od ucha do ucha :)
Była Honda CRX ED9
Jest Audi A4 1.8T :)

qba_21
Forumowicz

przez qba_21 » 2008-08-31, 21:01

niewiem czy też tak macie że jak np. jedziecie w trasie powiedzmy 100km/h to aż sie samo prosi by przyśpieszyć bo te 100km/h to sie wydaje że rex się męczy i chciał by szybciej ;)
tylko nie wiem czy to wada czy zaleta 8) 8)
Najpiękniejszy widok dla oka.......... piękna kobieta w CRXie...... a jaka kobieta w CRXie nie jest piękna:D

Paszczak
Forumowicz

Samochód: brak

przez Paszczak » 2008-08-31, 21:15

nitrouss, ok lekko mnie poniosło ale... zresztą pisząc referaty zawsze coś się głupiego walnęło ;p
ale faktem jest to że rex idzie od początku a to bmw nie i o tej przewadze mówiłem/pisałem/myślałem :D
[you] wiem, że lubisz nisko i szeroko

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2008-09-01, 09:41

jest lekki i twarty i fajne uczucie jak rwie :D
Według mnie dobre pole widzenia na drodze i jakoś tak w tym aucie mam wiekszy refleks porównując do Laguny itd. :D :D
Obrazek

zwierzu_1986
Forumowicz

przez zwierzu_1986 » 2008-12-01, 19:54

Kurde no miałem się uczyc a byłem pojeździc bo nie umiałem się odgonić od tej myśli ;) ...pare dni temu jak dałem kumplowi od BMW E36 1.8i sie przejechać to jak wracał do domu swoim wozem ciagle narzekał,że mu BEta coś nie idzie :rotfl:
Im więcej masz na coś czasu, tym większa szansa że nie zdążysz tego zrobić

azyl
Forumowicz

przez azyl » 2008-12-01, 22:29

Moim zdaniem największa zaleta mojej Hani jest to że jest moja :)
A tak na poważnie to wspaniałe bardzo szybkie autko miejskie! Które najlepiej czuje się nocą na światłach z jakimś czubem w Calibrze obok :rotfl: Bezcenne nigdy się nie nudzi i można się uzależnić :razz:

...i ten kosmiczny spartański "design" jedno z najpiękniejszych aut tamtych czasów...A ten środek... nigdy nie zapomnę tego uczucia gdy z trabanta przesiadłem się do Civica 4gena. potem 5 gen ale on już tego nie miał, czułem się jak w kotlecie! Dlatego go sprzedałem i kupiłem ED9! już dwa lata :)

Po za tym tanie w utrzymaniu o wspaniałym potencjale do przeróbek. Zachęcał wszystkich do zrobienia dolotu ze zderzaka i przelotu 2,25cala. Niedroga sprawa i w sumie prosta :) a efekt i satysfakcja BEZCENNE! Naprawdę robi się milej pod nogą.

A sportowe zawieszenie nie psuje komfortu jazdy! Bo go niema :rotfl2: cały komfort i zarazem jedyny jest w wygodnych siedzeniach no może jeszcze dużo daje wygłuszenie auta bo seria pod tym względem jest tragiczna.

Prowadzenie się Auta w zakrętach czysta przyjemność na prostej ciut gorzej ET 43 i więcej podobno to poprawia ale dopiero jak przetoczę felgi na przodzie powiem czy to prawda.

Nie musisz robić za taxi dla kumpli bo z tyłu wchodzą tylko japonki ;) Niestety o te trudno w naszym kraju :cry:
Cisza przed burzą...

qba_21
Forumowicz

przez qba_21 » 2008-12-01, 22:51

M!R@S napisał(a):Według mnie dobre pole widzenia na drodze i
''no z tym sie nie zgodze ;) jak po tyg jazdy 1,5metra nad ziemią przesiadam sie do mojego edka gdzie tyłek mam 30cm to stwierdzam że na wszystko patrze nagle z dołu, znaki jakos tak daleko sie wydaja, może i jest nisko, ciasno mniej komfortowo, głośniej ale przesiadka z Mana (mamuta) po tyg jazdy do CRXa bezcenne :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: i za to go kocham,

tak jak ktos wyżej napisał ta ,,spartańska sylwetka,i komfort jazdy, poprostu kocham to :ok:

Virus12
Forumowicz

przez Virus12 » 2008-12-02, 13:20

azyl napisał(a):...i ten kosmiczny spartański "design"

azyl napisał(a):Które najlepiej czuje się nocą na światłach z jakimś czubem w Calibrze obok :rotfl: Bezcenne nigdy się nie nudzi i można się uzależnić

:razz: Już wszystko zostało powiedziane.
Pojeździłem któregoś razu Civicą 5gen Vti mojej matki, stwierdziłem fajne autko, miło się prowadzi ma kopa, Vtec kozacki, miekko, wspomaganie, już zacząłem myśleć o zmianie CRX na Civica.

Wsiadłem do CRX - zmieniłem zdanie, w crxie pedał gazu nie służy do przyspieszania, on hamuje samochód żeby od razu nie odleciał :D na kierownicy czujesz ruch budy, każdy kamień czy nie równość na drodze, od razu reagujesz. To tak jakbyś biegał w za dużych kaloszach, a potem je zdjął :D Żadne tam wspomaganie czy obrzydliwie miękkie zawieszenie :D
BOSKIE :D
Jedyna wada? żal na niego kasy nie wydawać :D
Honda CRX ED9 90r. swap DOHC B16A
Subaru Impreza WRX JDM GF8 MY97
Subaru Impreza WRX JDM GC8 MY96 - nowa zabawka
Reinkarnacja Toru FSO -> https://www.facebook.com/TorZeranFso

Poprzednia strona   Następna strona
Posty: 111   •   Strona 6 z 8   •   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8