ED9 na gaz

erafiszera
Forumowicz

ED9 na gaz

przez erafiszera » 2007-09-11, 21:12

Witam. Mam crxa na gaz i pojawia sie problem :wrrr: gdy jest zimno auto potrafi gasnac mi w momencie wcisniecia sprzegla, obroty spadaja i gasnie. Gdy silnik jest juz dobrze rozgrzany to ten problem nie wystepuje (wczesniej nawet na zimnym silniku dobrze dzialal) Czy ktos wie co to moze sie dziac?? chce teraz to zrobic zeby w zime nie miec problemow. Jest to moje pierwsze auto na gaz i jak to jest z takimi instalacjami?? cos sie czysci? wymienia?? prosze o rade. Aha gaz sekwencyjny z wtryskiem regulowanym komputerem. Pozdrawiam
Honda - satysfakcja gwarantowana...

kruku85
Forumowicz

przez kruku85 » 2007-09-11, 21:38

ja stawiam na to ze na zimnym masz parownik zamarzniety

mikusia
Forumowicz

przez mikusia » 2007-09-11, 22:15

U mnie problem był taki sam, wina jest tego że ciecz chłodząca silnik nie przepływa przez parownik, gdzieś musi być zatkana, dopiero jak się nagrzeje to ciśnienie się zwiększa i dopiero się odtyka. Jak odpalisz zimny silnik sprawdż czy wężyk biegnący od termostatu do parownika nagrzewa się i czy parownik zamarza. U mnie pomogło przepłukanie całego układu i odpowietrzenie. Parownik mam wyżej niż śróbka odpowietrzająca, więc trzeba było odkręcić wężyk przy parowniku i dolać płynu. Od tamtej pory nie mam żadnych problemów
wielki twór moich rączek :)