Mam takie pytanie czy nic nie bedzie sie działo jezeli zamaist katalizatora wstawie rure z kwasowki ? nie bedzie problemow z sonda? prosilbym o w miare szybko odpowiedz z gory dzieki
nie bedzie problemów, jedynie będziesz bardziej dymil, ze względu na brak "oczyszczacza spalin" . Odgłos wydobywający się z wydechu bedzie bardziej metliczny.
Mocy Ci nie powinno obniżyć,bo z tego co wiem,to główna różnica między D16Z5,a D16A9 to fakt,że w tym drugim silniku nie ma katalizatora i legitymuje się katalogowo mocą o 6 KM większą,wiec może nawet troszkę Ci moc podskoczy
Im więcej masz na coś czasu, tym większa szansa że nie zdążysz tego zrobić
wszystko dobrze,tylko jeśli masz w dowodzie wbite KAT obok pojemności to wsadź jakąś niby strumienice,bo się może jakiś pajac przyczepić na przeglądzie, że masz zwykłą rure zamiast kata,ja tak zrobiłem i wmówiłem typowi że to najnowszy model katalizatora do hondy
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
ja mam z5 i wywaliłem nie dawno kata, a jak wrażenia... trochę więcej przy deptaniu dymka puszcza, ale to nie dużo więcej a tak to same plusy silnik się "odmulił" co czuć najbardziej w dolnym zakresie obrotów no i słuchowo lepiej sprawa wygląda także Polecam to rozwiązanie
a co do a9 i jej 6km więcej to na to składa się nie tylko kat ale też właśnie kolektor 4-2-1. Pozdrowionka