Pękła mi rurka aluminiowa idąca do sprężarki klimy, pękła na zagięciu, trzyma sie na połowie swojego obwodu, macie jakiś sposób na zaklejenie tego? czy tylko poxilina i heyah ?
no nie wiem ile ta poxilina wytrzyma jak nabijesz klimę i ją włączysz....
chyba że nie będziesz używał a chcesz załatać żeby tam np woda sie nie nalała...
nie no chce uruchomić klimę na te wakacje... nie wiecie czy mając numer tej rurki kupie ją w aso?
Jeszcze takie pytanie, po odkręceniu kompresora od klimy z rurek poleciało troche takiego zielonkawego płynu, czy przy serwisie klimy w warsztacie gdzie ją nabijają, sprawdzają szczelność i odgrzybiają zajmą sie tym czy muszę tam wlać jakiś płyn czy jak? jestem w tym zielony jak ten płyn wiec pomóżcie
Pawlo ja spawam aluminium. rurki od klimy to codziennosc wiec wyjmuj i w paczke do mnie. koszt ok 50 pln plus koszty przesylki w tym wypadku.
na kleje nie ma szans dzialac. w rurkach tych przy pracy klimy jest ok 12 atm cisnienia.
gruby126p1 napisał(a):ten zielony plyn to freon
podstawa jest taka ze w cisnieniu atmosferycznym (a taki panuje w otwartym ukladzie klimatyzacji) freon wystepuje tylko pod postacia gazu...
w ukladzie jest poza freonem olej do smarowania sprezarki.
pare info ode mnie, bo zakładałem w civicu 4g klimę 3 razy i sie co nieco orientuje
Spawanie, jest prawie nie możliwe ze względu na wiek rurek i to że aluminium jest już utlenione :]
ateem a spawałeś 20 letnie aluminiowe rurki ?
jak my próbowaliśmy spawać u gościa który na codzień spawa i działa w klimatyzacjach, rurki dosłownie znikały po przyłożeniu do nich palnika.
ja w końcu dorwałem następną klimę na części i wszystko hula narazie. jak coś to jakieś rurki mam, zdemontuj tą rurkę zaślep pozostałe otwory i zrób rurce zdjecie może coś się poradzi. można jeszcze przekuwać przewody tzn wymieniać na całe gumowe. jest kilka firm które dorabiają przewody na wzór.
Jeżeli układ miałeś działający od jakiegoś czasu, to najprawdopodobniej miałeś tam freon i olej. Freon jest już nielegalny, w związku z tym już prawie nikt nie nabije Ci nim układu.
Są warsztaty które to robią, ale ze wzgledu na nielegalość freonu, jest to freon z ukrainy/rosji, nie wiadomej jakości, a kasują drożej niż za nowszy czynnik.
Cały widz polega na tym, żeby przy nabijaniu wyssali całą reszte starego czynnika i
oleju, i zalali nowy olej taki pod nowy czynnik (r134a) i wpuścili nowy czynnik.
Czynnik r134a ma tą wadę, że teoretycznie jest mniej wydajny w układzie który jest zaprojektowany pod freon i bardziej penetruje nieszczelności. Ale ja i kumpel mamy klimę w 4g nabitą r134a i jest gitara, inny kumpel uparł się na freon i nabijał juz 2 razy po 200zł każde nabicie, gdzie my nabijaliśmy klimę po 100zł
a ja ci za darmo pospawam uwaga nie moze byc zwyklym drutem spawalniczym jest taki specjalny do alu a najnaj to tigiem takze jak cos to pisz przed przyslaniem zebym przygotowal tiga ))
[ Dodano: 2009-02-05, 18:41 ] a jak sie nie bedzie dalo w co wątpie to ci wyrobie takową duzo sie tego pląta po zakladzie
Nie czekaj tylko z naprawą klimy do lata.
Jeśli masz możliwość wymieniaj tę rurkę jak najszybciej tak aby zalać klimatyzacje freonem i olejem.
Jak będziesz jeżdził z pustym układem klimatyzacji jest spora szansa że oprócz rurki do wymiany będziesz miał sprężarkę która bez czynnika smarującego ulegnie uszkodzeniu.
To dość drogi element...