Cieknący olej ze skrzyni , pali olej i kilka innych. HELP

Gargi
Forumowicz

Cieknący olej ze skrzyni , pali olej i kilka innych. HELP

przez Gargi » 2009-06-01, 22:38

Witam! otóż mam takie 2 problemy z crxem. Cieknie mi olej ze skrzyni , a dokladnie z simmeringu tego gdzie wchodzi drążek zmiany biegow do skrzyni. Sam simmering wiele napewno nie kosztuje, tylko czy da sie go wymienic nie wyjmujac skrzyni ? bo tam od spodu jest jakis przegubik jeszcze, wiec moze daloby rade go jakos rozebrac i zdjac stary simmering i zalozyc nowy? mam nadzieje ze to pomoze, bo probowalem wlozyc stary simmering ale jakos sie nie da, caly czas lata na boki i wypada. Mam nadzieje ze tam w srodku ten rowek sie nie wyrobil.. druga sprawa gdzie sie wlewa olej do skrzyni ? bo nigdzie nie widze a mam szczerą nadzieje ze nie trzeba wyjmowac silnika ani nic rozbierac zeby go zalac. Trzecia sprawa moj crx pali troszke duzo oleju. Dymi i na zderzaku mam caly czas zarzygane olejem. Sprawdzalem dzis kompresje to jest spoko 1 cyl 12,5 a 3 pozostałe po 13,5. Czy to uszczelniacze na zaworach ? jak tak to jaki jest koszt za komplet tych uszczelniaczy? pozdrawiam :ok:

MaciusCrx
Forumowicz

przez MaciusCrx » 2009-06-01, 23:03

Skoro komprecha dobra to zn ze uszcz zaworow do wymiany ale za tym idzie najlepiej juz cała głowice wyremontowac docieranie zaworow planowanie itd... zimering da rade wymienic bez wymowania :rotfl: wlew oleju do skrzyni znajduje sie po lewej str skrzyni patrzac od przodu na wysokosci połosi mysle z epomogłem ;]
Reanimacja starego ED9
http://pl.youtube.com/watch?v=ILJU89__-cw .... www.ms-auto.pl <<<wulkanizacja polerowanie sprzatanie aut lakiernictwo blacharstwo mechanika