Witam! otóż mam takie 2 problemy z crxem. Cieknie mi olej ze skrzyni , a dokladnie z simmeringu tego gdzie wchodzi drążek zmiany biegow do skrzyni. Sam simmering wiele napewno nie kosztuje, tylko czy da sie go wymienic nie wyjmujac skrzyni ? bo tam od spodu jest jakis przegubik jeszcze, wiec moze daloby rade go jakos rozebrac i zdjac stary simmering i zalozyc nowy? mam nadzieje ze to pomoze, bo probowalem wlozyc stary simmering ale jakos sie nie da, caly czas lata na boki i wypada. Mam nadzieje ze tam w srodku ten rowek sie nie wyrobil.. druga sprawa gdzie sie wlewa olej do skrzyni ? bo nigdzie nie widze a mam szczerą nadzieje ze nie trzeba wyjmowac silnika ani nic rozbierac zeby go zalac. Trzecia sprawa moj crx pali troszke duzo oleju. Dymi i na zderzaku mam caly czas zarzygane olejem. Sprawdzalem dzis kompresje to jest spoko 1 cyl 12,5 a 3 pozostałe po 13,5. Czy to uszczelniacze na zaworach ? jak tak to jaki jest koszt za komplet tych uszczelniaczy? pozdrawiam
Skoro komprecha dobra to zn ze uszcz zaworow do wymiany ale za tym idzie najlepiej juz cała głowice wyremontowac docieranie zaworow planowanie itd... zimering da rade wymienic bez wymowania wlew oleju do skrzyni znajduje sie po lewej str skrzyni patrzac od przodu na wysokosci połosi mysle z epomogłem ;]