ja mam 25 kompresor dla mnie wyda ale lepiej dołozyc i kupic 50l a klucz to lepiej lepszy bo to bedzie na wiecznosc a nie po pół roku nowy kupywac ja 25 maluje rózne zeczy i wtedy zalezy od pistoletu
nie chodzi o to że dużo się bawię, tylko o to że czasami sie przydaje kompresor
a takim kluczem niekiedy łatwiej odkrecić jakies mocne sruby
wiec czy do takiego amatorskiego użytku bedzie ok ?
"If you cannot respect the technology, you do not deserve what it gives you."
jonnesway albo yato pneumaciki za 100 zl kupisz taki, ze odkrecisz kolo jedynie, a po 2 miesiacach wypluje wnetrznosci, tanio wychodz drogo, lepiej raz zainwestowac
a w ogole taki kompresor podola pneumatowi ?
Mialem kompresor 50l jeden tlok rockermana i niemial sily odkrecic kola nawet. Teraz zmianilem na dwa tloki na pasku ze zbiornikiem 100l i narazie nie mialem problemow z zadnym pneumatycznym urzadzeniem.
w specyfikacji technicznej takiego klucza pisze ze srednie zuzycie powietrza to ~220l/min, a w specyfikacji kompresora podana jest wydajnośći na wejściu i jest to w przypadku tego kompresora co podałem w pierwszym poscie 110 l/min
co znaczy wydajność na wejściu
i czy da rade wykorzystać taki klucz przy użyciu tego kompresora
"If you cannot respect the technology, you do not deserve what it gives you."
takie jednocylindrowe badziewie stoi rownież w moim garażu
powodów do narzekań nie mam
tylko moj jest szary i podobno produkowany w pl siakaś firma z wawy .....
ale miał 12 miesięcy gwarancji a nie jak tu miesiąc rozruchu
a i rozdupcyl się zawor ten nad drugim zegarem główny zawó powietrza
nie może byś obkręcony bez kontry ...wibracje mu nie służą
gwinty siadają
ogolnie dla amatora git
tylko poziomu oleju trza też pilnować
to tyle ...
pozdro
Ciebie powinna interesować wydajność na wyjściu, która jest niższa niż na wejściu. więc jak ten kompresor ma 110 na wejściu( pewnie coś ok 70-80l/min na wyjściu) a pistolet ma zapotrzebowanie na 220l/min... nie uciągnie panie