Czy wasze solki mają immo w kluczyku? Chcialem dorobic klucz i teraz juz nie wiem czy on jest z immo czy bez. Druga rzecz to mam jakis ori kluczyk z przyczepionym kodem kilku cyfrowym, poco jest ten kod? Czyzby potrzebny do dorobienia?
Starcze Solki mają zwykły blaszany kluczyk i dorobienie go to żaden kłopot. Nowsze roczniki występowały już z immo, ale nie wiem jakie to były roczniki.
Blaszany kluczyk masz tylko wtedy, jak już jest tak zużyty, że pękła i z niego spadła gumowa fabryczna nasadka.
Jeżeli masz taki kluczyk
to nie masz immobilisera
Jeżeli masz taki kluczyk
to masz immobiliser.
I jeszcze jedno, jeśli po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka mruga zielona kontrolka z kluczykiem to też znaczy, że masz immobiliser. Piszę o tym, bo ktoś mógł wcześniej dorobić kluczyk z inną obudową, a transpondera w środku nie będzie, zasugerujesz się samymi zdjęciami i pomyślisz, że masz immo.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project