Witam! Usunąłem ostatnio katalizator w del solu.. i teraz ostro zajeżdza mi spalinami. a już o jeździe z otwartą szybą nie ma co mówić. drodzy forumowicze ktoś poradzi co z tym fantem zrobić?
pozdrawiam
sprawdzałem połączenia i jednak nie one stanowią problem. nawet jak był dziurawy środkowy tłumik to wtedy tak nie śmierdziało. a teraz to wygląda tak na przykład ze jadę w mieście i zatrzymam się wtedy ostro zaczyna śmierdzieć jak mam uchyloną szybę tak jakby spaliny które ciągnęły się za samochodem doganiały i dolatywały do kabiny. Stąd wnioskuję że po prostu po wycięciu katalizatora zaczęły spaliny bardziej o sobie dawać znać i pytam jak temu zaradzić? bo katalizator sprzedałem.
Ja nie mam katalizatora dość długo (wstawiłem strumienicę) i na pewno nie stwierdziłem zintensyfikowania zapachu spalin. Inna sprawa, że spalin w ogóle nie czuję, ani nie czułem przedtem. Uważam, że fakt usunięcia katalizatora nie powinien być przyczyną tego, o czym piszesz.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
[ Dodano: 2011-10-05, 20:38 ] wydaje mi się jednak ze to bardziej z tyłu przez szybę walą te spaliny a pod maską nie czuć aż tak, ale zwrócę jeszcze na to uwagę...
Odwieczny problem , który tyczy się również Civic 4g Śmierdzi w kabinie spalinami. Jak masz źle ustawioną końcówkę tłumika względem zderzaka to śmierdzi jeszcze bardziej
MTM napisał(a):Odwieczny problem , który tyczy się również Civic 4g Śmierdzi w kabinie spalinami. Jak masz źle ustawioną końcówkę tłumika względem zderzaka to śmierdzi jeszcze bardziej
A jak powinna być ustawiona ta końcówka twoim zdaniem?
U mnie np czuć spaliny, bo mam dziurkę w końcowym wydechu i jest zawirowanie spalin... sprawdź na całej puszce szczelność... u mnie stało się to na spawie :/
a co masz wstawione zaniast kata??
bo umnie po wstawieniu rurki srednicy seryjnego wydechu terz walilo spalinami ale zmiana jej na 2.5 pomogla teraz tylko sporadycznie cos poczuje a tak to jest git