Dzielmy się opiniami!

Uważasz że taki temat na forum:

Ankieta wygasła 2012-12-09, 23:24
1. Sprawdzi się, jest świetny i doda popularności naszemu forum!
0
Brak głosów
2. Ma potencjał ale może brakować chętnych do pisania opinii, szczególnie tych negatywnych.
5
63%
3. Nie wiadomo, co raz mniej ludzi się udziela na forum...
3
38%
4. Zginie i przepadnie zapomniany.
0
Brak głosów

Liczba głosów : 8
Ptasior
Forumowicz

Samochód: Subaru

Dzielmy się opiniami!

przez Ptasior » 2012-12-06, 23:24

Tak sobie wpadłem na pomysł, że może by zrobić temat w którym będziemy się dzielić opiniami (własnymi, nie zasłyszanymi) o różnych częściach do CRX-a albo ogólnie Hondy? Z czasem mogłaby powstać niezła baza opinii którymi moglibyśmy się sugerować przed zakupem :)

Wstępne zasady:
1. Opisujemy daną rzecz najlepiej jak potrafimy.
2. Możemy prosić o recenzję ale dajemy minimum jedna własną.
3. Unikamy zbędnych dyskusji żeby temat był przejrzysty i łatwo było w nim wyszukiwać.
4. Jedna część może mieć kilka opinii, przecież im więcej punktów widzenia tym lepiej.

To może zacznę i opiszę parę...

Owiewki HEKO do 2gen

Fajnie wykonane, dobrze pasują kształtem ale jest z nimi jeden problem - lubią wypadać przy otwartej szybie i szybkiej jeździe (nawet z tymi blaszkami które mają dodatkowo trzymać).

podłokietnik OEM do 2gen

Super sprawa, świetnie się sprawdza jako schowek (chociaż warto w środku wygłuszyć sobie boczne ścianki jakimś filcem żeby nie hałasowało coś co lata w środku). Minus - słabo się sprawdza jako faktyczny podłokietnik bo jest mocno cofnięty w tył auta. Ja miałem fotel na maksa do tyłu a rękę mogłem jednocześnie trzymać na podłokietniku i gałce zmiany biegów na gdy była na 2/4 biegu (mam 180cm wzrostu).

Felgi OZ Superturismo GT

Miałem 15-sto calówki. Plusy: bardzo mocne, wytrzymałe. Minusy: ciężkie (jak mnie pamięć nie myli 7,8kg sztuka).

Proszę o opinię: Nakładki Mugen na pedały
1. Najpierw zrób karoserie,
2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce,
3. Teraz dopiero możesz modzić silnik.
EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF
http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE

konrad
Forumowicz

przez konrad » 2012-12-07, 00:20

Nakładki Mugen na pedały
Moge sie wypowiedziec nt. tych chinskich fejkow z ibeja za <90zł :)
Tuz po zmianie czuje sie duza roznice w porownaniu do normalnych gumowych - fajnie trzymaja stope, ktora sie nie slizga.
Po paru miesiacach te "srodkowe czesci trzymajace" z nich sie odkleily, ale wystarcza mocna tasma dwustronna i jest ok :)