Witam może ktoś ma jakiś pomysł dlaczego Hondzia CRX nie chce mi odpalić kręci normalnie niby ale nie chce załapać ;( próbowałem naładować akumulator pomyślałem ze brakuje mu mocy do zapłonu ale jednak to nie to. Jaki mogą być inne przyczyny ? może mógł bym to ogarnąć w domu mam nadzieje żę to błahostka i obejdzie się bez wizyty u mechanika moja kieszeń tego nie zdzierży
- mykam do szkoły i czekam na wasze sugestie z góry dziekuje
Częstą przyczyną jest przekaźnik pompy paliwa,musisz posłuchać czy pompa działa po przekręceniu zapłonu i czy słychać kliknięcie przy schowku na monety,bo pod nim właśnie znajduje się przekaźnik.
Jeśli to przekaźnik należy go wyjąć rozebrać,przelutować styki i powinien śmigać
Jak przekaźnik to przynajmniej załapie na kilka chwil i zgaśnie a tutaj nie ma o tym mowy. A przy tej pogodzie to po prostu wilgoć pewnie, kopułka, palec bla bla bla
nie miała iskier na śiwecy i z podawaniem paliwa wszystko ok odałem do mechanika i odkrył żę mam za niskie ciśnienie w tłkoach i zabiera sie do rozbierania tego może to jakas pierdołą tzn co np ???
może najpierw niech ci ten mechanik tą iskre znajdzie a dopiero później weźmie za rozbieranie silnika bo może niepotrzebnie cie na koszta naciągnąć a jakie masz to ciśnienie?
Dokladnie , najpierw nich uruchomi , bo to o wiele niższy koszt , a żeby zrobić prawidłowe ( dalej nie wiadomo ile na poszczególnych garach ma )ciśnienie , to trzeba zrobić regulację zaworów , sprawdzić st. sprężania i jak będzie dupa , to kapitalka silnika . Nie ma co na poczatku rozbierać , chyba szuka kasy .