tu chyba macie racje, przecietny europejczyk to wielkolud przy takim kitajcu z wschodniej czesci azji, ale z drugiej strony auto coupe moim zdaniem nigdy w zalozeniach nie mialo byc komfortowe, tu wazne sa osiagi, a ze w niektorych tego typu samochodach jest wygodnie to tylko na plus im to mozna "przypisac"
powiem wam że ja w solce po pierwszych 100km pomyslałem sobie ,,co to k...ma byc, siedziec sie w tym nie da,, tak mnie plecy bolały. Szybko sie przyzwyczaiłem i jakośmnie już plecy nawet przy długich trasach nie bolały, tylko tyłek od siedzenia w samochodzie
Najpiękniejszy widok dla oka.......... piękna kobieta w CRXie...... a jaka kobieta w CRXie nie jest piękna:D
to jest dziwne, miejsca na nogi jest duzo, ja mam ~190cm wzrostu, a nie odsuwam fotela na maxa, bo wtedy ciezko z kierownicą, moze japonce maja dluzsze rece i krotsze nogi
Własnie ja to mam tak że mam dwa ustawienia foteli do jazdy po mieście i drugi do jazdy wtrasie a pozatym to w tym aucie do wielu rzeczy tzreba sie przyzwyczaic taki urok crakersa jest
Zmontowałem podkładki centymetrowej wysokości pod szyny (z przodu), żeby nie zjeżdzać z siedziska po śliskiej skórze. Ustawienie oparcia 90 stopni nie jest jak piszecie "pomysłem dla starszych pań" tylko modnym ( i polecanym) aktualnie ustawieniem rajdowym
dobra widze że nie jest ze mną tak źle i tak naprawde chyba tylko to chciałem usłyszeć. dzięki za uwagi. Jak będziecie coś robic w swoich krakersikach w tym temacie to skrobnijcie coś nie coś i dajcie opinie o efektach. POZDRAWIAM