podświetlenie nawiewu - czemu nie swieci ??

cayenne
Forumowicz

podświetlenie nawiewu - czemu nie swieci ??

przez cayenne » 2008-10-31, 00:43

problem jest taki..

miałem kompletnie połamany panel nawiewu.. udało się go poskładać
w związku z tym ze wczesniej nie świeciło się prawie nic w nim (z wyjątkiem zielonych i pomarańczowych punktów nad przyciskami) postanowiłem coś z tym zrobić ..
zakupiłem diody, odpowiednio zmodyfikowane pod samochodową instalacje .. i nic .. nie świecą.. więc postanowiłem zakupić żaróweczki.. i tu tez nic..
tak jakby nie było napięcia doprowadzonego do miejsc mocowania żarówek..

co to może być ?? wszystko jest dobrze podłączone, żarówki i diody są sprawdzone.. ale nie świecą..
O! Ooo! Spider Pig! Spider Pig! Spider Pig! Does whatever, what Spider Pig does! Can he swing from a web? No he can't, he's a Pig. Look out! He is a Spider-Pig
http://pl.youtube.com/watch?v=uyAwFw0eX ... re=related hard to kill

bar_oo
Forumowicz

Samochód: CRX EE8 B16A1

przez bar_oo » 2008-10-31, 01:29

przerwana ścieżka doprowadzająca napięcie ???powodów może być wiele ,wizyta u jakiegoś elektryka samochodowego???
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE

Kaczmar
Forumowicz

przez Kaczmar » 2008-10-31, 11:31

dwa dni temu bawilem sie w poszukiwanie zasilania zarowek ;) jesli to pomoze, to napiecie do podswietlenia calego panelu jest z najmniejszej wtyczki (u mnie zielona). Jest wniej chyba 5, albo 6 otworow. Napiecie jest na dwoch skrajnie prawych patrzac od strony panelu. rozbierz panel i sprawdz miernikiem czy jest polaczenie miedzy gniazdami zarowek a igielkami wchodzacymi we wtyczke. jesli jest to daj znac, bedziemy kombinowac dalej :)
zycze powodzenia :ok:
sie skacze, sie plywa... Honde tez mam zajebista :D

było ED9, jest CG2 :D