Rozbieranie lusterka

Mibars
Forumowicz

Samochód: 90 Suburban + Golf R

Rozbieranie lusterka

przez Mibars » 2009-06-08, 11:16

Witam!

Szkła w lusterkach w moim wozidełku są w opłakanym stanie - muszę kupić nowe.

Tymczasem chciałem rozbebrać lusterka, by zobaczyć dwie rzeczy:
-W jaki sposób dorobione jest podgrzewanie lusterek (przez stan szkiełek i to w jaki sposób są przyklejone, to grzeją się tylko punktowo)
-Dlaczego mam pewne luzy na mechaniźmie ustawiania lusterka

Potrzebuje informacji jak wyjąc wkład lusterka tak, by go nie połamać, ani nie uszkodzić mechanizmu elektrycznego sterowania... Dobrze by tez było nie porwać kabli podgrzewania :)

Zapomniałem dodać - Manual przeglądałem, jest tylko o wymianie samego szkiełka, nic nie ma o demontażu całej wkładki...

Darek_
Forumowicz

przez Darek_ » 2009-06-08, 15:41

Mibars
Forumowicz

Samochód: 90 Suburban + Golf R

przez Mibars » 2009-06-08, 15:51

Nie chodzi mi o same szkło :P Ja miałem je przyklejone (na kropelke ;P bo kiedyś odpadło...), myślałem, że na amen i nie obejdzie się bez wyrywania kawałków potłuczonego szkła... Ale okazało się, że zlazło wraz z klejem do szyb za pomocą którego szkło było kiedyś przytwierdzone do podgrzewania...

Poza tym u mnie i tak szkło sterczy niejako przed ramką, bowiem pod szkłem mam jeszcze klej do szyb, matę grzewczą, jakieś 5mm kleju, pianki, czy cholera wie czego, co posłużyło do przytwierdzenia tego do ramki...

Muszę dostać się do mechanizmu, bo chce wyeliminować luzy... Poza tym wymienie tą folię podgrzewania, bo raz, że ta cała jest obsmyrana z dwóch stron chyba czterema różnymi klejami, a dwa, że rozmiar to chyba do Seicento :) I grzeje tylko tak z połowę lusterka.

Zauważyłem, że mam jakiś otwór na spodzie, jak w ręcznych lusterkach, pobawie się tym jak już bede miał nowe szkła, żeby przypadkiem bez lusterka nie zostać...