witam , mam problem z nawiewem na pzednia szybe ,jest strasznie slaby . przez co wolno odparowuje ,a przy dzisiejszej pogodzie jest to uciazliwe. mial ktos taki problem ? moze to tylko jakis filtr albo przesuwka sie zbuntowala ? gdzie szukac przyczyny ? pozostale opcje nawiewu dzialaja prawidlowo ..
może ci jakieś prowadnice powietrza spadły jak wieje słabo, u mnie wieje dość sporo, a filtra rex ed nie ma ,tak wiec może coś masz przytkane ???
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
U mnie wieje dobrze na włączonym obiegu zamkniętym a słabiej na zamkniętym co jest chyba normalne. Ja bym na Twoim miejscu zaczoł od tego żeby posłuchac czy otwierają sie "przepustnice" obiegu. Najlepiej nie włanczaj silnika tylko przekręć zapłon i wciskaj po kolei każdą przycisk. Po nacisnięciu każdego powinieneś słyszeć silniczek przez około 3 sekundy.
Było FWD EE8 1.6 Vtec
Było RWD S13 1.8 Turbo
Jest RWD E30 335i R6
dzieki wielkie . prowadnica spadla.zalozylem i juz jest lepiej, ale jeszcze jedno pytanie . czy powietrze ma sie skupiac raczej na srodku szyby czy po calosci ma dmuchac ? bo mam wrazenie ze u mnie dmucha na srodku a na bokach raczej nie bardzo czuc.
Wlasnie mam problem z nawiewem w solce. na szybę to prawie w ogóle nie wieje( chyba z 15 min muszę czekać aż mi szyba odparuje, przy takiej pogodzie jak miala miejsce ostatnio.) . Co może być przyczyną? A jeśli prowadnice, to jak sie do nich dostać.
[ Dodano: 2010-10-22, 15:30 ] nikt naprawdę nie ma pojęcia co może byc nie tak ?
"If you cannot respect the technology, you do not deserve what it gives you."