Nie, podstawowa różnica to to, że ori licznik masz na linkę, a dc2 ma vss. Z miejscem to już nie wiem, trzeba mierzyć i rzeźbić ale pewnie też ciężko.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
nie da sie , ogolnie nawet jak upchniesz je to bedzie troche dol zegarow tak jakby obciety / mniej widoczny sa poprostu troche wieksze , mocowania nie pasuja plung play trzeba troche sie pobawic ale pare fotek w sieci mozna znalesc ja ze swojego itra przykladalem ale jakos odechcialo mi sie tego babrania bo moim zdaniem nienajlepiej to wyglada odrazu widac ze to niebardzo pasuje , najgorzej ten dol taki mniej widoczny :/
do tego trzeba przerobic vss na cabel bo w crx jest na linke licznik , pewnie cos jeszcze z elektryki trzeba by bylo przezezbic wtyczek nie przykladalem ale pewnie tez cos tam by trzeba bylo zrobic , najlepiej by miec zegary z wtyczkami z itra i modzic
[ Dodano: 2011-03-10, 22:53 ] tu masz fotke w temacie , jak widac doly i troche boki tez ucina widokowo
w drugim linku szerszy opis co i jak trzeba zrobic
http://ef-honda.com/ben/DCcluster.php