pytanie o dysze do lakieru perlowego

pusty24
Forumowicz

przez pusty24 » 2011-11-25, 23:20

miras sory ale gupoty napisales

kazdy producent lakeru w karcie technicznej produktu zawiera sposob aplikacji.
najczesciej za 1,5warstwy,czyli przypruszamy,czekamu te 10-20 min i wylewamy.jak baze tak i lakier bezbarwny

ale ze ty walisz wszystko jednym pistolem to i 3 warstwy musisz lac :blee:
robiąc tak masz pewnosc ze albo utopisz zaiarno albo go wyruszysz na such
no chyba ze magic wond ten twoj gun :ok:

ide do tematu piwko
peace ;)
plasko oczkowe 32 w kontakcie z szyba calibry powoduje zamieszanie!

USŁUGI BLACHARSKO LAKIERNICZE
889969661 503499363

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2011-11-25, 23:43

pusty24, hmm no ja wale po 3 warstwy bo lubie grubo ;). Wszystkiego nauczylem sie od ojca, ktory niestety juz nie chce malowac bo juz mu sie nie chce truc, a wedlug mnie nikt od niego lepiej nie maluje w naszych okolicach dlatego ja uporczywie daze do takiej dokladnosci jak on. Jesli chodzi o to co pisza na tych instrukcjach to ja tego nigdy nie czytam i tak jak kazdy mam swoje tajemnice :), kto widzial mojego rexa jak jest polozony lakier to dobrze wie i dlatego mam klientow, ktorzy np. ostatni crx ktoremu ssg swapowalo silnik czekal prawie rok az zdecydowalem, ze go pomaluje. Napewno sa lakiernicy wymiatacze, ale czesto maluje elementy typlu blotniki itd. i bardzo czesto jest tak, ze nie ma koniecznosci polerowania co wedlug mnie jest duzym osiagnieciem, ale praktyka czyni mistrza, a czlowiek uczy sie cale zycie.

Jesli chodzi o wtapianie dodatkow to to wszystko zalezy bo ja lece 2warstwy na sucho a 3cia na mokro i przez to jest mega elo polysk juz w samej bazie ;)
Nie uwazam sie za jakiegos tam PRO elo Paintera, ale swoje juz pomalowalem, a nigdy nie udalo mi sie zrobic zacieku przez te 6lat.

Wiec takim sposobem zostane przy swoim, a wiadomo, kazdy moze robic co chce itd. ja tylko doradzilem. Lakiernictwo traktuje bardziej jako hobby.

Jak czegos nie zrypiesz to sie nie nauczysz :)

tez ide na piwo Peace :)

sebastian1984men
Forumowicz

Samochód: BMW 540I

przez sebastian1984men » 2012-01-21, 11:24

M!R@S napisał(a):pusty24, hmm no ja wale po 3 warstwy bo lubie grubo ;). Wszystkiego nauczylem sie od ojca, ktory niestety juz nie chce malowac bo juz mu sie nie chce truc, a wedlug mnie nikt od niego lepiej nie maluje w naszych okolicach dlatego ja uporczywie daze do takiej dokladnosci jak on. Jesli chodzi o to co pisza na tych instrukcjach to ja tego nigdy nie czytam i tak jak kazdy mam swoje tajemnice :), kto widzial mojego rexa jak jest polozony lakier to dobrze wie i dlatego mam klientow, ktorzy np. ostatni crx ktoremu ssg swapowalo silnik czekal prawie rok az zdecydowalem, ze go pomaluje. Napewno sa lakiernicy wymiatacze, ale czesto maluje elementy typlu blotniki itd. i bardzo czesto jest tak, ze nie ma koniecznosci polerowania co wedlug mnie jest duzym osiagnieciem, ale praktyka czyni mistrza, a czlowiek uczy sie cale zycie.

Jesli chodzi o wtapianie dodatkow to to wszystko zalezy bo ja lece 2warstwy na sucho a 3cia na mokro i przez to jest mega elo polysk juz w samej bazie ;)
Nie uwazam sie za jakiegos tam PRO elo Paintera, ale swoje juz pomalowalem, a nigdy nie udalo mi sie zrobic zacieku przez te 6lat.

Wiec takim sposobem zostane przy swoim, a wiadomo, kazdy moze robic co chce itd. ja tylko doradzilem. Lakiernictwo traktuje bardziej jako hobby.

Jak czegos nie zrypiesz to sie nie nauczysz :)

tez ide na piwo Peace :)

baza zawsze rowno sie ulozy a zacieki sie robi jak sie maluje chinskimi lakierami :D

tez lakieruje i dupont i t4w i nigdy zacieku nie bylo i na lusterko wylewa sie :D

Poprzednia strona