Witam. Jestem na etapie ogarniania blacharki w rexie. Koncza spawac sie reperaturki progow oraz jedno nadkole. I tu pytanie, jak/ czym to zabezieczyc? na razie zakupilem podklad epoksydowy i jakis bitgum. Poza tym jak zabezpieczyc same spawy? jakiejs szpachli najlepiej uzyc? z gory dzieki
no i dobrze zrobiles, od srodka nie wiele mozes zdzialac, cos pod cisnieniem zeby "oblalo tluszczem spawy" z zewnatrz dobrze oczyscic druciakiem, wyszlifowac, epoxydowym czy tam ?reaktywnym?(tu do ekspertow) potem szpachla z wloknem i na to zwykla potem podklad i farba
Jak chodzi o progi to ja np stosowałem preparat, który miał długa rurke i mozna go było wpryskac dzieki jej zastosowaniu praktycznie wszedzie bez wiercenia niczego
ja w swoim robiłem tak:
łączenia spawów i jakieś tam ubytki to masa uszczelniająca na pędzel firma BOLL, no i całość sikałem potem barankiem na pistolet firma BOLL (ten na pistolet daje grubszą i lepsza warstwę ochronną niż baranek w spreju )
Nowak, a pod tą gumą uszczelniającą i barankiem Ci zgnije , musi być po prostu tłusto a nie sucho u nas pełno mechaniorów tak robi, ale że potem znowu wilgoć tam wchodzi i rdzewieje to juzinna bajka
to wyjdzie za jakiś czas, sie okaże czy bedzie ruda czy nie ;D
p.s. Mir@s, luknij na mój post odnośnie tego Quickline (sory za off topic w tym temacie)