Muszę oddać auto do blacharza, co by doprowadził zderzak, do ładu, bo ktoś mi go przerysował na parkingu. Owy blacharz mówi, że nie jest w stanie pomalować listwy w jej naturalny kolor i trzeba coś pokombinować i sam zaproponował pomalowanie wszystkich listew w czarny mat. Ja mam obiekcje co do tego zabiegu, bo wolałbym naturalny kolor. Prawda to, że nie da rady przywrócić naturalnego koloru listwie?
sam polakierujesz listwy strukturą w sprayu do plastików i będzie prawie jak oryginał, musiałbyś się mocno przyglądać żeby znaleźć różnicę, polecam firmy boll, wystarczy zmatowić, odtłuścić i można lakierować
według mnie lepszy efekt jest malować czarną bazą z utwardzaczem i tak samo długotrwały, jutro fotki porobie jak to wygląda, a maluje sięto na pył i jest idealna
M!R@S masz rację tylko że kolega może nie dysponować sprzętem do lakierowania i to co zaproponował sebas będzie dla niego lepszym rozwiązaniem. A tego lakiernika to bym się obawiał skoro nie jest w stanie listew ogarnąć !
Tak wygląda pomalowany element przeze mnie. Problemów z bollem nie ma do czasu ok 2lat po nałożeniu. odchodzi płatami. Dlatego zrezygnowałem z tego pomysłu. Ale czarny mat brzy bardzo spoko. sam się zastanowię.