witam. mam pytanie czy jest różnica w pasach szelkowych schtoth czy ma on być na foteluy pasażera czy kierowcy? jak jest z jego mocowaniem jak to przykręcić i gdzie. tu daje podglądową aukcje http://www.allegro.pl/item207019630_pas ... nioch.html
Nie ma róznicy miedzy pasami dla kierowcy i pasazera. Pasy montujesz do dolnych uchwytów standardowych pasów a z tyłu masz w słupku fabryczny uchwyt na takie pasy, pod plastikiem. Poszukaj było juz na ten temat.
Nie ma różnicy które pasy będą na fotelu pasażera. Montujesz je do podłogi z prawej i lewej stronie fotela, usuwając mocowania starych pasów i stare pasy. Tył pasów szelkowych ja mam wpiete w podłogę, w siedzidku tylnym w miejsce mocowania tylnych pasów (tylne pasy wywaliłem). Można je zamontować w górnym słupku.przy bocznej tylnej szybie.
Bardzo lubię swe koreańskie auto ze stajni Calibry.
jest różnica jednak nie wiem jakie to ma znaczenie. nowsze modele "szrotów" miały pas zszyty w jednym miejscu i zasłonięty taką plastikową zasuwką, podczas wypadku zasuwka zostaje zniszczona/pęknięta przez napięty z dużą siłą pas - po tym można poznać czy szelki uczestniczyły w wypadku ( wszystko to przeczytałem kiedyś więc nie daję głowy za to) a więc ta zasuwka ukrywająca zszyty pas jest po prawej stronie pasa kierowcy a po lewej na pasie pasażera - czyli jak jest komplet na fotelach to bajer ten jest od wewnątrz. dochodzi jeszcze zapięcie które jest odwrotne - wszystko to niby nie przeszkadza przekładać pasy jednak producent po coś stworzył ten rozdział...
był crx ed9, del sol, AR 156 , coupe ej6 jest prelude bb9:)
ktos mi powie gdzie sa te mocowania do szelek w tylnych slupkach? moze jakas fote ktos ma? bo z tego co patrzalem to bym musial cale te plastiki wywalic zeby sie tam dostac a chcialbym jednak golych blach od srodka nie ogladac
ja u siebie częściowo odchyliłem plastik na słupku i namacałem paluchem gdzie jest gwint, później zaznaczyłem na plastiku i nawierciłem otwór - wszystko to bez zdejmowania plastiku ale musiałem się dużo narobić
był crx ed9, del sol, AR 156 , coupe ej6 jest prelude bb9:)
dobra wlasnie temat obadalem, tak wiec plastiku sciagac nie trzeba, jest tam taki punkt ktorego fota ponizej, przewiercamy go i przykrecamy szelke jedna ze srub ktora zostala po uprzednim odkreceniu seryjnych pasow