znajomy kupił na allegro jakieś uniwersalne polerowane, montował sam, dół zamontował do błotnika a górę do zawiasu maski
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
tak tylko jest taka kwestia że znajomek brata kupił siłownik na giełdzie(jak sie później bardzo wyraźiście okazało zbyt mocny) dobrania siłownika ,maska w corsie wylądowała mu przez siłownik na szybie więc trzeba by pomyśleć też nad tym nie takie hop siup
maska w corsie wylądowała mu przez siłownik na szybie
bardzo smieszna hisotria ja tez jestem ciekaw tej kwestii. jest to wogole do zrobienia? u mnie sprawa tyczy sie del solki, ktos wogole to robil nie wazne 2nd gen solniczka?
może kupił od klapy tylniej, bo ta jest cięższa od maski, a podejrzewam że maska od Corsy jest porównywalna do wagi maski CRXa, jak się spotkam z tym znajomym co sobie zakładał to się go wypytam i dam znać
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
w pugu 106 na pewno po lifcie (nie pamietam czy przed tak bylo) jest macha podnoszona na silownikach. jesli porownaloby sie wage maski z solki (na pewno ciezsza bo wieksza) i z puga i roznice nie bylyby duzo, mysle, ze mozna byloby oprzec na tym swoj home made lift...