Witam.
Jestem szczęśliwym posiadaczem CRX II ("krakersa") i urzytkuje go codziennie. Autko jest świetne mam tylko jeden problemik: przy jeździe po mieście (krótkie przeloty) jest ok, ale w trasie mam lekkie niedogodności związane z fotelami. Po dłuższej trasie odczuwam łupanie w krzyżu a właściwie na wysokości lędźwi i wnioskuje iż jest to wynik złego wyprofilowania seryjnych foteli. Moim zdaniem fotel powinien być nieco bardziej wypukły na wysokości ~10-15cm od załamania, tak aby prostować siedzącego. Druga sprawa to kąt pochylenia oparcia, w moim krakersie nie mogę pochylić oparcia do przodu tak żeby uzyskać kąt prosty z siedziskiem i nie wiem czy nie jest to wynik zurzycia bądz też wyłamania jakichś zapadek przy regulacji oparcia.
Wiem że to nie jest autko stworzone do komfortu a raczej do satysfakcji z jazdy którą niezaprzeczalnie się odczuwa, jednak chciałbym się dowiedzieć czy inni urzytkownicy krakersów też mają podobne problemy a jeżeli je mieli i się z nimi uporali to będe wdzięczny za jakieś wskazówki.
Pozdrawiam.
ggh napisał(a):w moim krakersie nie mogę pochylić oparcia do przodu tak żeby uzyskać kąt prosty z siedziskiem
nie powiesz chyba, że w takim ustawieniu byloby dobrze jadąc w lagunie, ktora jest komfortowym autem czułem sie zle w porównaniu do ceerki, nasze fotele sa wygodne, nie są to prawdziwe kubełki wiec nie narzekaj
nie chodzi o to zeby ustawic fotel do 90st ale o to zeby nie lupalo w krzyzu na dluzszych trasach. ja jestem stosunkowo wysoki i zawsze odsuwam fotel do konca ale w krakersie musze go nieco podsuwac do przodu bo ledwo sięgałbym do kierownicy i wnioskuje ze to jest wina moich foteli a nie generalnie foteli w ceerkach.
Pozdrawiam
u mnie to samo, nogami to prawie do konca sie wysuwam i jest git, ale rencami wtedy nie dostane do kiery mimo iz mam jeszcze nabe a to mysle ze troche ja wydluza..
ps. fotele z ee8 sa jakies wyzsze bo glowa tez se hacze o podsufitke, w edku tego nie mialem
nie wiem jak te zoltki sa zbudowane ze im pasi (zreszta oni sie nie odsuwaja do konca tylko za soba woza jeszcze kobiete:D