Wykładzina

sławekBB
Forumowicz

Wykładzina

przez sławekBB » 2009-07-13, 06:44

Witam.
Chcę wyciągnąć wykładzinę z mojej niuni by zobaczyć i ewentualnie usunąć jakieś paprochy które się pod nią pojawiły i zakonserwować podłogę na przyszłość. I tu właśnie pojawia się problemik gdyż nie wiem jak wyjąć ją bez rozcinania (tak to pokazano w manualu).
Widziałem, że niektórzy wyciągali je właśnie bez rozcinania i wkładali ponownie.
Koledzy pomóżcie.

Swistak
Forumowicz

przez Swistak » 2009-07-13, 08:13

Odkręcasz i wyjmujesz fotele. Odkręcasz pasy (mocowania do tunelu i progu). Zdejmujesz środkowy tunel tzn. ten plastik co zakrywa ręczny i plastkik co jest konsola środkowa. Delikatnie wypinasz nakładki na progi. Odkręcasz 2 sruby co są ukrytę pod podpórką na lewą stopę. Na tunelu pod zapalniczką odkręcasz jedną srubę co trzyma stelarz gdzie jest radio i lekko odginasz żeby wykładdzina przeszła tamtędy. Lub odkręcasz jakimś cudem 2 sruby od tego mocowania co są na tunelu trzeba się jakoś dostać kluczem bodajże 12 pod wykładzinę i odkęcić to. No a potem to zostaje już kombinowanie żeby wykładzine przeciągnąć pod stelarzem bo z tego co pamiętam to jedno mocowanie jest tam na stałe chyba. Ale jest to do zrobienia ;)
Profesjonalny serwis urządzeń biurowych: HP, Lexmark, Samsung, Ricoh, OKI
Kontakt:
- 609 084 853
- p_kubacki@wp.pl

Wystawiam faktury VAT.
Dojazd do klienta, diagnoza urządzenia od 10 pln brutto.

Ptasior
Forumowicz

Samochód: Subaru

przez Ptasior » 2009-07-13, 11:40

Swistak napisał(a):Lub odkręcasz jakimś cudem 2 sruby od tego mocowania co są na tunelu trzeba się jakoś dostać kluczem bodajże 12 pod wykładzinę i odkęcić to.

Wystarczy unieść połowę wykładziny (np. część pasażera) i można się już łatwo tam dostać. Ogólnie wszystko da się zrobić bez rozcinania, trzeba tylko potem tak jak Świstak powiedział przeciągnąć przód wykładziny pod tunelem. Dlatego zakładanie zaczynasz od tamtego miejsca, jak już poprzekładasz i poprzykręcasz tam, to dalej jedziesz z resztą.
1. Najpierw zrób karoserie,
2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce,
3. Teraz dopiero możesz modzić silnik.
EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF
http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE

sławekBB
Forumowicz

przez sławekBB » 2009-07-18, 09:10

Dzięki za informacje, wszystko już wyjęte z wnętrza auta i teraz pozostaje tylko wyczyścić, zakonserwować i poskładać to w całość.