Witam, mam pytanie odnośnie szyby w delsolu. Przy zamykaniu drzwi szyba tak jakby nie 'wskakuje' na swoje miejsce tylko zatrzymuje sie na uszczelce...wiecie co to moze byc? cos sie poluzowalo w mechanizmie czy co? proszę o pomoc i z góry dzieki;) pozdrawiam
Ostatnio edytowano 2010-06-04, 02:03 przez tomek_0505, łącznie edytowano 1 raz
Badej masz racje, sorry za blad chodzi mi o szybe boczna To sprobuje sie pobawic z tymi prowadnicami, dzieki za odpowiedz:)
[ Dodano: 2010-06-04, 10:38 ] Ok zrobilem to wg. tamtych instrukcji i wszystko gra:) dzieki chlopaki za pomoc Ps. a nie wiecie gdzie dostane taki plastik ktory trzyma szybe na swoim miejscu??
Widziałem jakieś 2 tyg. temu gościu na allegro rozbitka sprzedawał na części i wołał za 1 taki ogranicznik 20 PLN. Pewnie skumał, że większość ma połamane i cene wywalił....
U mnie poleciał w zimę jak się szarpałem rano z drzwiami przymarzniętymi do uszczelek... Ma może ktoś dobry sposób na uszczelki w zimę ? Chodzi o "nie przymarzanie" szyby....
Próbowałem już chyba wszystkiego - silikony, pasty i inne cuda do uszczelek wytrzymywały tylko 1 dzień a raczej noc, na koniec dorwałem teflon w sprayu i o dziwo pomogło ale na góra 3 dni mrozu. W autach z ramkami w drzwiach teflon wystarcza do pierwszego mycia auta i dlatego się skusiłem .... a tu dupa ... w solce nie ma ramek i sie lepi szyba
dobry sposob ale nie dla kazdego wiekszosc ludzi nie moze sobie na to pozwolic
jedyny sprawdzony sposob to niedopuszczac do tego aby uszczelka byla wilgotna, po myjce jechac do cieplego garazu na odparowanie, i smarowac ja wazelina smarem w spraju lub sylikonem..czesto i gesto, bo w solce tych uszczelek masa