Szyberdach !! Nie domyka sie i przycina ...

makaveli

Szyberdach !! Nie domyka sie i przycina ...

przez makaveli » 2011-07-05, 09:11

Witam

Moj szyber robi mi problem.. :( mianowicie nie chce sie domknąć, zasuwa sie do mniej wiecej polowy i wtedy mu musze troche pomoc tzn podnies lekko do gory od srodka i dochodzi do konca ale nie domyka sie, rozebralem go z kumplem, wyczyscilismy caly mechanizm, przesmarowalismy na nowo i dalej to samo.. problem musi byc w mechanizmie.. :(

a jak wiadomo teraz sa straszne deszcze i moze nie leci mi do srodka ale nie chce zeby woda sie zbierala i cos pogniło... :(

Czy ma ktos moze jakis pomysl jak to ew naprawic ? czy moze lepiej wymieic cale te ustrojstwo ? Czy da sie to w ogole kupic ? ;p

Prosze o pomoc ! :poklony:
:( :( :(

[ Dodano: 2011-07-05, 09:12 ]
Moze jeszcze ktos zna kogos ze śląska najlepiej okolice Gliwic co sie zna na tym ? Chetnie dam kilka zloty na naprawe :P

[ Dodano: 2011-07-05, 11:11 ]
czytalem inny temat o zacinajacych sie szyberach i moge powiedziec odrazu ze te plastikowe stoperki sa troszke pekniete ale chyba nie o nie chodzi bo bez blatu mechanizm tez nie domyka sie ... czyli te metalowe preciki nie schodza w dol calkiem jak to powinno byc, stad wydaje mi sie ze mechanizm szfankuje ?

Biały21
Forumowicz

przez Biały21 » 2011-07-05, 11:58

Na koncach prowadnic powinny byc stopery takie male czarne trojkaty 4 szt. sprawdz czy sa, przyjzyj sie tez mechanizmowi, z boku jest bialy plastik, lubi sobie peknac, to moze byc przyczyna, tam niema co naprawiac, jak pekniete, to wsadz sprawny mechanizm, 50-100zl uzywke znajdziesz.

makaveli

przez makaveli » 2011-07-05, 13:59

Ok... pomajstrowalem jeszcze raz na swiezo popatrzylem i juz jest lepiej.. tzn domyka sie ale troszke przycina(musze go lekko do gory podniesc ) oprocz tego to juz chodzi dobrze ;)