Witam, jak wiadomo w Del Solu jest przy podłodze tylko rączka do otwierania wlewu paliwa. Czy ktoś orientuje się czy jest możliwość przełożenia tego mechanizmu z Hondy Accord?? Tam jest dodatkowo rączka do otwierania bagażnika. Na pierwszy rzut oka wszystko wygląda tak samo. Wiem że taki bajer montowali w wersji na Stany. Montował ktoś w Was taki patent? Da się przełożyć ten mechanizm? http://allegro.pl/klamka-otwierania-tyl ... 84480.html
Wiesz, za 30 zeta to możesz zaryzykować - oczywiście jest kwestia ciągnięcia linki do bagażnika no i czy będzie się dało zostawić ori zamek bo pamiętaj że czasem jak zostawisz bez dachu lepiej mieć pewność ze nikt sobie sam bagażnika nie otworzy. Sam się przymierzałem ale chyba zostawię to do momentu zakładania alarmu i wtedy juz na pilota to machnę...
Ja myślę, że lepiej zrobić właśnie na przycisk z siłownikiem od centralki. Najlepiej dorobić do przycisku na pilocie naszym od alarmu jak ktoś ma wolny na nim guzik. Bo patent z przyciskiem w aucie jest ok, ale trzeba zabezpieczyć to jakoś przed otworzeniem bagażnika przez lewą osobę jak auto stoi na parkingu bez dachu.
Co do kluczyka i dźwigienki od Accorda to ta część od Solki wygląda na sporo krótszą jakoś... Ale za 30zł można próbować
Ja mam otwierane z pilota od alarmu a do tego można domontować w środku przycisk do otwierania i np podłączyć żeby działał tylko wraz z zapłonem żeby ktoś nie otworzył jak się zostawi złoma bez dachu wystarczy uniwersalny siłownik od centralnego zamka i trochę kabelka - 15zł