Mam do was szybkie pytanko. Ostatnio robiłem konserwacje podłogi w bagazniku, teraz przymierzam się do konserwacji reszty podłogi i pytanie: czy jak wywale te maty wygluszające z podlogi, kótre są pod nogami to strasznie zmniejszy się komfort jazdy? Dużo głośniej będzie?
Planuje hammeritem. Co ty o tym sadzisz? Swietnie zabezpiecza i jest bardzo wytrzymały nawet zaciski można tym malować i w ogole nie schodzi z nich lakier.
Nie koniecznie na płot.Czasem używam młotkowego do odświeżenia imadeł w warsztacie.ptyk05, W każdej mieszalni lakierów mają dostępne środki do konserwacji ,wystarczy zapytać, co najczęściej biorą lakiernicy i po sprawie.
Ok. Poszukam na forach czego użyć najlepiej. Nie wiem czemu tak jeździcie po tym hammerite. Na zaciskach i bębnach wytrzymuje ekstremalne warunki ponad rok, błotniki zawsze tym zabezpieczałem jeśli pokazywały się oznaki korozji to też bardzo długo wytrzymywało.. Tym bardziej jeśli będę malował od wewnątrz i nie będzie farba narażona czynniki typu sól, woda i reszta.
[ Dodano: 2013-12-12, 17:41 ] Mam pytanie jeszcze odnośnie plandeki. W tym roku tak sie potoczyły sprawy, że nastawiałem się na to, że nie kupie rexa jednak się trafił i nie jestem przygotowany na zime. Nie mam garazu na niego ;/
Testował ktoś te oddychające plandeki??? Co jakis czas bede jeździł rexem do szkoły, wiec zależało by mi, zeby szyby nie były zamarznięte itd. Tylko czy te plandeki są rzeczywiscie oddychające?