)
Tak więc mam do zaoferowania map light wbudowany w lusterko pasujący do CRXa (wersja z trzema przewodami, czyli taka, która zapala się również po otwarciu drzwi, te same lusterka występują w wariancie z dwoma przewodami), nie wymagający cięcia podsufitki, wiercenia dziur, klejenia, czy nawet lutowania kabelków
Jest to lusterko występujące w kilku samochodach, Chevroletach, Dodge'ach itd., ogólnie o rodowodzie zza oceanu. Posiada dwie lampki na żarówki C10W te najdłuższe, więc świeci jasno.
Dobra, tylko jak to zamontować? Patentów jest kilka:
-Przeszczep mechanizmu mocowania z CRXa do nowego lusterka - Skomplikowane, wymaga cięcia obydwu lusterek, nie działa przełącznik pochylający lusterko
-Użyć pałąka z Civica VI generacji (z tego, co widzę na Allegro, to u nas są inne), które posiada mocowanie do sufitu jak CRX i miejsce na kulkę przegubu pasujące do kulki w nowym lusterku: Wymaga zakupu jeszcze jednego lusterka tylko jako dawca mocowania, poza tym na Allegro takiego nie widziałem
-Przykleić do szyby jak w oryginale - Trzeba by wypełnić masą typu Poxilina miejsce po tej blaszce, co jest na szybie i przykleić bez niej - Daje największe pole manewru co do mocowania
-Połączyć z pałąkiem z CRXa i tą metodę opiszę poniżej.
Sprawa wygląda prosto: Trzeba użyć pałąka z kulką ze starego lusterka i wcisnąć tę kulkę do łącznika lusterka z mocowaniem do szyby z nowego lusterka.
Po kolei:
1)Wyrywamy (dosłownie - trzeba mocno szarpnąć) lusterko z CRXa
2)Wykręcamy z lusterka CRXowy pałąk, kulka sama wypadnie z mocowania
3)Z nowego lusterka odłączamy element, który służy do montażu do szyby - wystarczy złapać w imadle i podważyć np. szczypcami i wyskoczy
4)Następnie trzeba wcisnąć CRXowe mocowanie do tego łącznika, który został w nowym lusterku i to już takie proste nie jest. Ja musiałem wymontować szkło z lusterka aby chwycić je w imadle i ścisnąć. Żeby to zrobić trzeba zdjąć ramkę dookoła szkła, tutaj są zdjęcia: http://crxcommunity.com/viewtopic.php?t=31377 Trochę z tym zabawy jest.
5)Jak już nam się uda warto usunąć taką gąbkę z wewnętrznej części lusterka (cholernie się klei) i zmontować z powrotem. Uzyskujemy takie coś:
6)Przedłużamy przewody i mamy lusterko gotowe do montażu
7) Zdejmujemy podsufitkę: Odkręcamy pozostałą część lusterka, osłony przeciwsłoneczne, lampkę, rączkę pasażera, ściągamy wykończenie szyberdachu i gumy z ramek drzwi zrywamy osłony słupków i plastik przy lampce. Uwaga, łatwo połamać podsufitkę!
8.) Nad drzwiami kierowcy mamy dwie wiązki: Grubą od szyberdachu i cieńszą od lampki, do której będziemy się wpinać.
9) Po odłączeniu akumulatora (stały plus do lampki) przecinamy cieńszy przewód, rozdzielamy kabelki: Biały z niebieskim to plus, zielony z czerwonym to masa pojawiająca się przy otwieraniu drzwi
10) Podłączamy kabelki z naszej lampki do wiązki, zaś przewód masowy przyłapujemy do dowolnej śruby - ja użyłem tej trzymającej mechanizm szyberdachu. Warto podłapać kabelki opaskami, by nie latały, ani nie wpakowały się pod jakąś śrubkę przy zakładaniu podsufitki
11) Zakładamy podsufitkę i resztę klamotów, przewód puszczamy np. między podsufitką, a przednią szybą, lusterko przykręcamy wpierw przez tą okrągłą sprężynkę do tej podstawki z której je wyrwaliśmy i dopiero montujemy całość, podłączamy akumulator i gotowe
Mały pokaz jak to świeci. Kolejno ciemno, sam tył (10W), sam przód i wszystko razem
Bardzo fajnie świeci, jest jasno, w dodatku lusterkiem można do woli obracać aby poświecić w jakieś konkretne miejsce
Żarówka po stronie pasażera jest ustawiona tak, by świeciła bardziej w prawo, aby nie oświetlała kierowcy jak pasażer potrzebuje nocą światła. Przełącznikami można światło ustawić na stałe, bądź na otwarcie drzwi, da się jednak tak wycelować przełącznikiem pomiędzy pozycjami, aby zupełnie światło wyłączyć.
Jest jeden mały haczyk: Montując w ten sposób lusterko idzie jakieś 5 centymetrów w stronę kabiny i koliduje z osłoną przeciwsłoneczną kierowcy - Aby dosunąć ją do samej szyby trzeba na moment lusterko obrócić. Można temu zapobiec klejąc to lusterko poprzez oryginalne mocowanie do szyby (uprzednio wypełnione miejsce po blaszce czymś typu Poxilina, patrz zdjęcia tego elementu), ja jednak wolałem zostawić w ten sposób, nie uważam, żeby to było problematyczne.
Podoba się? Ty też możesz mieć takie lusterko
Zostało mi jeszcze jedno, już przerobione z patykiem z lusterka CRX, z kabelkami, gotowe do zamontowania przy użyciu dwóch śrubokrętów (bez żadnego lutowania), za 100 zł! Licząc z wysyłką 10zł wyjdzie taniej, niż szukać na Allegro i kombinować samemu
Tak więc zapraszam, bo warto, świetny prezent dla Hanki na święta