Supercharger kit Eaton M62 D seria
Chcesz sprzedac jakies graty do CRXa ???<br>
Tematy sa kasowane po 60 dniach nieaktywnosci !

sebas
Moderator

Supercharger kit Eaton M62 D seria

przez sebas » 2016-03-13, 02:19

Sprzedam kompresor do D16, pochodzi z mojej solki D16Z6 - auto znane z 2 występów w OPT, magazynu GT, nagradzane na wielu zlotach.

W skład zestawu wchodzi:
- Eaton M62 przerobiony na prawe obroty, dorobione aluminiowe mniejsze koło pasowe - zblokowane na stałe,
- 2 łapy (górna i dolna) do SC + napinacz,
- pasek do napędu SC,
- rura dolotu powietrza z filtra do SC z flanszą,
- rura wylotowa z SC do IC z flanszą,
- dolot z IC do przepustnicy, nierdzewka 2,25, wypolerowany na lustro,
- zawór upustowy HKS style przerobiony pod SC + drugi zawór/przepustnica wyciszająca trochę działanie SC,
- kolektor wydechowy 4-1 zrobiony na wzór kamikaze dedykowane do kompresorów, owinięty bandażem, wyjście z kolektora 2,25 zakończone flanszą jak przy oryginalnych kolektorach.

Cena 3000zł.

Zestaw pasuje plug & play do prawie każdej D serii w del Solu, Civicu 5 i 6g.

Kompresor przejeździł u mnie jakieś 30tys. km. Ma wymienione wszystkie łożyska i uszczelniacze na nowe, zalany nowym olejem. Z kołem pasowym przy silniku od Y7/Y8 (największe z D serii) ładował w D16Z6 0,8 bara. Teraz doładowanie trochę spadło do 0,7 bara bo wytarł się teflon z rotorów. Przy 0,8 bara hamownia pokazało 250hp i 280nm.

Za dopłatą mogę dorzucić olbrzymi IC do zestawu, wydech z nierdzewki 2.25 na 3 tłumikach z mtechu, wtryskiwacze 440cc, mapę do P28 do tego zestawu która była wystrojona u mnie - kwestia dogadania. Istnieje również możliwość montażu.

Kontakt PW lub tel 605-746-262

Obrazek