Mam na sprzedaż silnik D16Z5 wyciągnięty z Hondy CRX ED9 z 1992r.
Silnik z przebiegiem 290tys.
Razem z silnikiem to co widać na zdjęciu kolektor ssący + kopułka + kable zapłonowe + masa dodatkowych kabli wiązek.
Przy 240tys była zmieniana uszczelka pod głowicą.
Przy 280tys wymieniony kompletny rozrząd, pomalowana pokrywa, nowe kable zapłonowe, nowe świece, nowa uszczelka pod pokrywą zaworów wymieniona kompletnie ze wszystkimi uszczelkami i simeringami.
Olej zalany to Castrol Magnatec 10W40 wymieniany co 8tyś km. Zawsze zalewany olejem z Niemiec.
Silnik jeździł w klubowym aucie, nie był zarzynany. Auto wykorzystywane było głownie do jazdy codziennej, do pracy i na zloty.
Niestety auto dachowało i zostało rozebrane na części.
Silnik jest warty min 2500zł, sprzedaje taniej ponieważ magazyn w którym trzymam graty został mi wypowiedziany a nie chce mi się go transportować na nowe miejsce.
CENA: 1500zł
Mam do tego silnika kompletną skrzynie ( cena 450zł przy zakupie silnika 350zł ) oraz komputer przy zakupie silnika i skrzyni dołożę gratis.
Ze względu na gabaryty tylko odbiór osobisty we Wrocławiu na ul. Ślężnej.
Istnieje możliwość ew. wysyłki w drewnianej skrzyni ale cena skrzynki + koszt transportu 250zł (realizacja do 2 tygodni ze względu na to że muszę zamówić wtedy taką skrzynie)
FOTKI:
Foto 1, Foto 2 , Foto 3 , Foto 4, Foto 5, Foto 6