Warsztat do CRX-a - z Wrocławia
Forum dla maniaków Hondy z Wrocka i okolic

SwiEty
Forumowicz

Samochód: ED9

Warsztat do CRX-a - z Wrocławia

przez SwiEty » 2013-04-05, 11:51

Witam, czy jest ktoś mi w stanie polecić pewny warsztat do CRX-a 2gen ktoś kto by znał się na rzeczy. Mam kilka rzeczy do ogarnięcia. Zbieram się z tym od dłuższego czasu i tak latam od warsztatu do warsztatu po Wrocku i zawsze coś jest nie tak :/

A po ostatnim warsztacie gdzie auto po wymianie uszczelki pod pokrywą zaworów stanęło w płomieniach. Szczerze mówiąc boje się zostawić gdzie kolwiek teraz auto.

I wszystkie mniejsze usterki naprawiam sam i zamiast zrobić to w 10min robię to 2 dni bo się nie znam aż tak na tym. Albo odkładam na później tego czego nie jestem w stanie sam zrobić.

Ale wczoraj przy co miesięcznej kontroli ogólnych płynów i stanu oleju. Wykryłem że pod pierwsza fajką kabla zapłonowego ( pierwsza od prawej ) jest morze oleju no może przesadzam ale trochę go było. Przy pozostałych świecach też jest wilgotno ale to może z 2 krople. Olej był prawdopodobnie tylko w tym kanale gdzie górna część świecy. Bo po osuszeniu i wykręceniu świec dół świecy był suchy tzn bez oleju.

Spaliny nie śmierdzą olejem, tak samo auto zapalało bez problemu nie wyczułem nic w jeździe by było nie tak. A gdzieś kolo 9 marca jak ostatnio zaglądałem było suchutko i wszystko grało.

Wyczyściłem sobie wszystko z oleju i wkręciłem świece. Auto normalnie zapaliło dziś rano też przed jazdą i po jeździe sprawdziłem wydaje się być sucho tzn minimalnie wilgotno na pierwszej ale nie wiem czy dokładnie wczoraj osuszyłem wszystko bo jak robiłem to było już ciemno i nic nie było widać.

Czuje że sam sobie z tym nie poradzę i czuje że to te patałachy od pokrywy zaworów co zmieniali mi uszczelkę po naprawie auta i tak zrobili to źle, w końcu nie wytrzymało i zaczęło coś puszczać.

A przy okazji mam kilka innych rzeczy które też można by zrobić.
Dlatego jeżeli ktoś ma jakiegoś mechanika który wie co i jak będę wdzięczny za jakiś kontakt do niego.

Ważne żeby był gdzieś z Wrocławia ( a już super jak dzielnica fabryczna ) ale jak będzie gdzieś w okolicach to też ok jakoś sobie poradzę z dojazdem.
www.kupujez.pl - Sklep internetowy - Turystyka, Militaria, Dom i wnętrz
Plecaki taktyczne, militarne, turystyczne, trekkingowe, myśliwskie, Wisport, Texar, Camo
Garnki, Patelnie, Dekoracje, Wyposażenie, kuchni, łazienki, wnętrza

pangałuszka
Forumowicz

przez pangałuszka » 2013-04-05, 12:28

Vincent wyprowadza na prostą nawet zrujnowane samochody, specjalizuje się głównie w Hondach. I robi baaardzo porządnie. Odezwij się do niego na PW, albo zadzwoń. Szczerze Ci polecam, bo też się przejechałem na wielu mechanikach, a jak poznałem Vinca, to w sumie nie wyobrażam sobie, żeby ktoś inny dotykał mojego Rex'a :)

SwiEty
Forumowicz

przez SwiEty » 2013-04-05, 13:11

OK, dzięki za info :ok: . Odezwałem się do niego na PW. Telefonem niestety nie dysponuje.
Plecaki taktyczne, militarne, turystyczne, trekkingowe, myśliwskie, Wisport, Texar, Camo

Dymek
Forumowicz

przez Dymek » 2013-04-05, 13:35

Święty, masz do wymianu uszczelki świec, na łączeniu pokrywy z głowicą. kup OEM bo zamienniki padają szybko. 10 minut i zmienione.
Obrazek

SwiEty
Forumowicz

przez SwiEty » 2013-04-05, 13:41

Dymek napisał(a):Święty, masz do wymianu uszczelki świec, na łączeniu pokrywy z głowicą. kup OEM bo zamienniki padają szybko. 10 minut i zmienione.

Prawdopodobnie, tak. Ale ja mam wogole coś schrzanione z tą pokrywą zaworów. Po naprawie przez pseudo mechaników. I wole tego sam nie dotykać. Pozatym i tak mam kilka rzeczy do zrobienia innych to wole gdzieś podjechać.

Dymek
Forumowicz

przez Dymek » 2013-04-05, 14:11

Pisz PW do Vincenta, a jak by nie miał czasu dzwoń to zrobimy w DeoGarage.

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2013-04-05, 19:07

też o Vincu sporo dobrego słyszałem więc leć do niego :) nie jest to jakiś małolat co spapra robotę.
Obrazek

Vincent
Forumowicz

Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2013-04-06, 01:55

Dzięki za pozytywy,rexa dzisiaj oglądałem,fajny ,zadbany CRX.To fakt, ze szkoda takiego rexa oddawać druciarzom ,bo zmarnują taki egzemplarz.Jest kilka rzeczy do zrobienia ,ale to normalne sprawy eksploatacyjne i dalej będzie śmigać :)

SwiEty
Forumowicz

przez SwiEty » 2013-04-06, 02:40

Hehe oględziny się trochę przedłużyły ale jak narazie jesteśmy umówieni wstępnie na przyszły tydzień. Dzięki wszystkim za polecenie i dzięki Vincent za spotkanie.