Wrocławskie gokarty
Forum dla maniaków Hondy z Wrocka i okolic

kiler
Forumowicz

przez kiler » 2013-11-18, 22:35

Jak ja żałowałem, że nie wpisałem się na mistrzostwa,ale wiesz jaką mam pracę ,wypadały czasem drugie zmiany i średnia w czasach poleciałaby.Ale jak tylko mogłem to wpadałem kibicować naszej ekipie.Pasował mi ten trudniejszy tor ,bo trzeba było popracować nad każdym zakrętem i urwać kilka setnych sekundy.Poprzedni był szybszy ,ale w sumie nudny.Chyba ośmioro od nas startowało ?
Bo i tak cała ekipa się zjeżdżała.
A catering był dla kibiców,bo wy walczyliście na torze :rotfl:
Co się stanie gdy jadąc z prędkością światła włączysz przednie reflektory?

Jacques
Forumowicz

Samochód: CRX ED9 Rally

przez Jacques » 2013-11-19, 09:02

Vincent, ale się rozpisałeś :) Ja nie wątpię, że Wam się tam dobrze jeździło, fajnie, że mieli takie elastyczne podejście na MM, a jak za darmo mistrzostwa to już w ogóle tylko chwalić ;). Ale ja porównywałem całościową ofertę torów i to co sobą reprezentują dla pierwszego lepszego klienta z ulicy, który dostaje taki wózek, jaki mu przypadnie (w zamian za prawny środek płatniczy :D ). A nawierzchnia na MM w sumie taka sama była dla wszystkich niezależnie od rodzaju oferty ;) Generalnie jest to rzecz gustu, ja po prostu wolę osobiście większą przyczepność na torze gokartowym i poczuć bardziej siłę odśrodkową w zakręcie, a pod tym względem MM (Siechnice) < Stadion < WRC. Za to na stadionie jest zdecydowanie najdłuższa pętla i bardziej uczciwe ceny niż na WRC, tylko trzeba obserwować różne groupony, a wtedy jest jeszcze lepiej ;)

Vincent
Forumowicz

Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2013-11-20, 23:43

Jacques, Ja z przyczepnością na torze nie miałem problemów.Trzeba zagrzać gumy i latało się jak po sznurku optymalnym torem ,którego trzeba było się nauczyć.Taka jazda naprawdę zaprocentowała przy terror street.Część ekipy lata i to naprawdę dobrze.Używa głowy ,czuje auto ,wiedzą że opona musi mieć odpowiednią temperaturę itd
Karty to zabawa i nauka ,a nie nawalanie się jak na odpustowym wesołym miasteczku.Prędkość, to mam CRX-em jak latam po ulicach i kart kilkukonny to zabawka.Ci co mieli okazję poodpychać się ze mną wiedzą o czym mówię .

Jacques
Forumowicz

Samochód: CRX ED9 Rally

przez Jacques » 2013-11-20, 23:52

Ale naprawdę nie musisz mi tłumaczyć pewnych spraw z zakresu amatorskiego motorsportu czy gokartów. Dogrzanie opon to podstawa, przecież nie oceniam nawierzchni MM przez pryzmat zimnych opon. Sęk w tym, że są nawierzchnie takie jak trylinka (tak to się chyba nazywa) na stadionie czy asfalt na WRC, które dają o wiele więcej przyczepności niż to, co było na MM. A jechać optymalną linią zawsze się da niezależnie od rodzaju nawierzchni, wszystko zależy od szybkości w zakręcie czy ową linię utrzymasz :)
A CRX-em nie lataj po ulicach, wpadaj na WLTA na Rakietową :ok:

Vincent
Forumowicz

przez Vincent » 2013-11-21, 23:43

Jacques, Tu było rozgraniczenie , karty dla sportu i zabawy tj na WLTA jazda o czas , a CRX -em jazda o wszystko .

DIAMENCIK
Forumowicz

przez DIAMENCIK » 2013-11-26, 00:22

Nasz klub ścigał się na zarezerwowanych terminach za 18,- /10 min .Wiem dokładnie , bo jestem sekretarzem i skarbnikiem klubu i wpłacałam za nasze jazdy :)
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" Albert Einstein

http://www.youtube.com/watch?v=fk07iMd6N10&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=R-CrNyii9zE&feature=plcp

Vincent
Forumowicz

przez Vincent » 2013-11-28, 18:50

Nasz klub ścigał się na zarezerwowanych terminach za 18,- /10 min

Dokładnie , a za rezerwację nie ponosiliśmy żadnych dodatkowych kosztów . Tor był wyłącznie dla naszej ekipy , foty są dostępne na Fb . Warunkiem było, żeby na torze ścigało się min 7 zawodników z naszego klubu.

kiler
Forumowicz

przez kiler » 2013-11-29, 12:26

Vincent napisał(a):Tor był wyłącznie dla naszej ekipy , foty są dostępne na Fb

Dlatego fajnie się jeździło . Foty oglądałem , ale chyba więcej się nazbierało przez trzy lata ?
Co się stanie gdy jadąc z prędkością światła włączysz przednie reflektory?

DeX
Forumowicz

przez DeX » 2014-03-04, 20:32

To co, trening przed wiosną? :)

Vincent
Forumowicz

przez Vincent » 2014-03-05, 01:53

Trening to sobie zrobimy na ulicy w realu , bo na tych dwóch torach , to jest raczej zabawa jak na wesołym miasteczku :razz:

Dymek
Forumowicz

przez Dymek » 2014-03-05, 10:03

A co powiecie, żeby kiedyś zrobić sobie trening na rakietowej tylko dla crx klubu ? za godzinę to jest 250 pln, więc np na 10 osób to wyjdzie po 50 pln za dwie godziny a się wyszalejemy :D jakąś tam wprawę mam w ustawianiu toru, to na 30 minut przed treningiem by ze mną ktoś podjechał i na szybko można by ustawić trasę jakąś szybką beż ciasnych nawrotów ;)
Obrazek

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2014-03-05, 10:48

też chętnie wpadłbym na te gokarty pokazać Wam jak sięjeździ :rotfl: ile sianka trzeba aktualnie szykować ?
Obrazek

SwiEty
Forumowicz

Samochód: ED9

przez SwiEty » 2014-03-05, 14:27

A co powiecie, żeby kiedyś zrobić sobie trening na rakietowej tylko dla crx klubu ? za godzinę to jest 250 pln, więc np na 10 osób to wyjdzie po 50 pln za dwie godziny a się wyszalejemy :D jakąś tam wprawę mam w ustawianiu toru, to na 30 minut przed treningiem by ze mną ktoś podjechał i na szybko można by ustawić trasę jakąś szybką beż ciasnych nawrotów ;)

Nie wiem gdzie znajdziesz 10 osób jak cały czas maks przyjeżdża po 6 aut na spoty :/ Ja mógłbym spróbować bo nigdy nie próbowałem swoich sił na torze.
www.kupujez.pl - Sklep internetowy - Turystyka, Militaria, Dom i wnętrz
Plecaki taktyczne, militarne, turystyczne, trekkingowe, myśliwskie, Wisport, Texar, Camo
Garnki, Patelnie, Dekoracje, Wyposażenie, kuchni, łazienki, wnętrza

Dymek
Forumowicz

przez Dymek » 2014-03-05, 14:33

SwiEty napisał(a):

Nie wiem gdzie znajdziesz 10 osób jak cały czas maks przyjeżdża po 6 aut na spoty :/ Ja mógłbym spróbować bo nigdy nie próbowałem swoich sił na torze.

Wiem że max 6 aut, ale to nie znaczy że nie znam więcej crxów z wrocławia :) Mam zamiar ściągnąć na następny spocik jeszcze 4, takie serio mocne rexy w tym jeden uturbiony :) No i jedną solkę turbo ze screamerem w masce. Więc na trening się uzbiera :)

crxJLC
Forumowicz

przez crxJLC » 2014-03-05, 18:58

jak cos to ja tez chetnie bym polatal gokartami :) moge zagadac jeszcze z GosiekCRX to bysmy sie pokazali wkoncu ;)
CRX <3

Poprzednia strona   Następna strona