Co lubimy i polecamy?
Forum dla maniaków Hondy z Wrocka i okolic

pangałuszka
Forumowicz

Co lubimy i polecamy?

przez pangałuszka » 2012-08-19, 12:47

Postanowiłem założyć taki temat, bo temat CRX Club Wrocław, służy raczej do spraw organizacyjnych i klubowych. W tym temacie będziemy opowiadać gdzie kupujemy części, naprawiamy samochody, niekoniecznie Hondy. ;) Proponuję również opisywać te sklepy i warsztaty, które oszukują, są fuj i beznadziejne :rotfl: Wtedy inni klubowicze już nie dadzą się nabrać i nie odwiedzą takich miejsc ;) Komentujmy warsztaty i sklepy klubowe, a polecajmy te, które nie są jeszcze partnerem CRX Club Wrocław. Może wtedy sklep lub warsztat, który spodoba się wszystkim, dzięki Twojemu poleceniu, trafi na kartę zniżkowo/rabatową :ok:

kiler
Forumowicz

przez kiler » 2012-08-28, 00:26

Widać, że ktoś musi zacząć (zresztą ciekawy temat)W zeszlym tygodniu skorzystalem z usług zakładu wulkanizacyjnego p.Rekśća.Cena i znajomość tematu mile mnie zaskoczyła.Nowe opony w takiej cenie ,że normalnie to kupiłbym używki.Fakt że musiałem poczekać za tą cenę było warto,także zakład :ok:
Co się stanie gdy jadąc z prędkością światła włączysz przednie reflektory?

AYss
Forumowicz

przez AYss » 2012-08-28, 12:20

http://www.carpa.com.pl/ . Nie dawno odwiedziłem panów po raz ostatni. Nie polecam. Po pierwsze za drogo, po drugie za każdym razem na coś naciągają, po trzecie porozumieć się z panem Tadkiem jest po prostu trudno, po czwarte za każdym razem coś jest nie tak (ostatnio pęknięta obudowa aparatu zapłonowego).

Jedyne plusy, to rzeczywiście robią szybko i mogą załatwić każdą część bezpośrednio od dystrybutorów (bodaj z Wiednia sprowadzają). Nie znaczy że tanio, bo ładnie na tym przycinają. W przypadku mojej wersji (US) czasem to była jedyna opcja.

Podsumowując, super miejsce dla bogatych blondynek, nie za bardzo dla człowieka myślącego.
AYss

glo
Forumowicz

przez glo » 2012-09-15, 22:19

Pan Tadek z Carpy jest the best. ;) Z tym Wiedniem to lekka przesada.

pangałuszka
Forumowicz

przez pangałuszka » 2012-10-22, 00:22

Serdecznie polecam sklep partnerski na Baciarellego - dobre ceny, super części dobrej produkcji :) Co do Carpy nie mam zbyt pozytywnego zdania, jak wielu moich znajomych. Nie będę wyklinał na nich na forum, bo warna dostanę :P Proponuję odświeżyć troszkę temat :) Gdzie jeszcze się zaopatrujecie lub naprawiacie samochody? Szczerze polecam warsztat Pana Andrzeja Szydłowskiego w Gałowie pod Wrocławiem. Naprawdę mało jest tak dobrych, dokładnych i rzetelnych mechaników. Warsztat Vinca i Pana Szydłowskiego to moi faworyci. Niesamowita dokładność, uczciwość i przede wszystkim świetny kontakt i ceny :)

Dymek
Forumowicz

przez Dymek » 2012-10-22, 13:39

AYss napisał(a):[(bodaj z Wiednia sprowadzają)

A to dobre !! : :rotfl: i uwieżyłeś ? :rotfl2: serio warsztat dla blondasek i bananów skoro takie kity wciskają :D z Wiednia.... dla czego nie z Kurdystanu ?

trzewik
Forumowicz

przez trzewik » 2012-10-22, 22:31

Podpowiedzcie gdzie we Wrocku można ze spokojnym sumieniem oddać del solkę na wymianę tarcz i klocków, tak żeby po przejechaniu pierwszego tysiąca nie jechać znów na wymianę bo tarcze się pogną w wyniku złego montażu? Potrzebuję też zakład w którym zmienię rozrząd, łożyska i naprawię chłodnicę. O dobrego mechanika który naprawiając jedno nie zepsuje drugiego jest na prawdę trudno. Często i cena nie idzie niestety w parze z jakością.

Z góry dzięki za sugestie.

Dymek
Forumowicz

przez Dymek » 2012-10-23, 10:05

Tarcze i klocki to ja Ci pod domem wymienię :D zapytaj Vincenta, może znajdzie czas :) albo jak nie to mam znajomy warsztat gdzie się serwisuję może się zgodzą :)

trzewik
Forumowicz

przez trzewik » 2012-10-23, 14:38

Mógłbyś podesłać jakieś namiary na ten warsztat? Vincent też prowadzi jakiś warsztacik czy prywatnie i z zamiłowania dłubie przy hondach? :)

Vincent
Forumowicz

Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2012-10-23, 16:47

Musiałbyś podjechać ,określić się czego oczekujesz(kowalstwo ,wkładanie zlomu niewchodzi w rachubę).Musiałbym zobaczyć co masz ,a n/t mojej pracy mogą wypowiedzieć się ,np pangałuszka ,kubawyrwał i inni .

Jeff
Forumowicz

przez Jeff » 2012-10-23, 19:12

Vincent napisał(a):Musiałbyś podjechać ,określić się czego oczekujesz(kowalstwo ,wkładanie zlomu niewchodzi w rachubę).Musiałbym zobaczyć co masz ,a n/t mojej pracy mogą wypowiedzieć się ,np pangałuszka ,kubawyrwał i inni .

Ano, nie wchodzi w grę ani kowalstwo, niekoniecznie artystyczne, ani montaż części z najbliższego, a nawet i dalszego złomowiska. Ja serwisuję u Vincenta swoje auta od ponad trzech lat, auta mojej Mamy były serwisowane od "niepamiętnych czasów". Dlatego spokojnie mogę wystawić warsztatowi Vincenta jak najlepsze referencje. A jeżeli ktoś lubi rzeźbienie w g...nie, to znajdzie sporo warsztatów tą dziedziną sztuki użytkowej się zajmujących.
jeżeli jadę, to jadę za szybko. jeżeli lecę, to lecę za nisko
http://www.youtube.com/watch?v=NTVAoD3hzRU&feature=plcp

pangałuszka
Forumowicz

przez pangałuszka » 2012-10-24, 19:59

U Vinca jedno, co masz pewne kolego - dziadostwa ani złomu Ci nie założy. Jedynie nowe części dobrych marek. Zresztą ode mnie z Solki tyle złomu wyleciało na warsztacie poza planem, że jeszcze trochę zarobiłem na skupie :P Vincent wychwycił każdy dodatkowy mankament, a to się ceni, a nie robienie na sztukę. ;)

trzewik
Forumowicz

przez trzewik » 2012-10-24, 20:10

Dzięki Panowie za rekomendacje. Jeśli się Vincent zgodzi przyjrzeć mojej skromnej zaniedbanej Solce, to na pewno skorzystam :)

Vincent
Forumowicz

Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2012-10-24, 23:40

Zobaczymy ,już wiem czego oczekujesz.Do piątku znęcam się nad Nissanem.ale wstępnie mogę spojrzec co nas czeka :)
pangałuszka napisał(a): Zresztą ode mnie z Solki tyle złomu wyleciało na warsztacie poza planem, że jeszcze trochę zarobiłem na skupie

Grilla za to zrobiliśmy :rotfl: Ale sam powiedz jak teraz lata.Heble brzytwy ,od samego dołu idzie i można latac na terror street :ok:

[ Dodano: 2012-10-24, 23:42 ]
I jeszcze jedno,tak jak Jeff pisze ,na druciarstwo nie mam czasu.

Jeff
Forumowicz

przez Jeff » 2012-11-24, 01:06

http://www.carpa.com.pl/
widziałem dzisiaj Ayss'a Hondę i stertę złomu w bagażniku, pytam się skąd ta firma ma autoryzację, bo to auto było serwisowane przez ta firmę
jeżeli jadę, to jadę za szybko. jeżeli lecę, to lecę za nisko
http://www.youtube.com/watch?v=NTVAoD3hzRU&feature=plcp

Następna strona