Witam, czy jest ktoś mi w stanie polecić pewny warsztat do CRX-a 2gen ktoś kto by znał się na rzeczy. Mam kilka rzeczy do ogarnięcia. Zbieram się z tym od dłuższego czasu i tak latam od warsztatu do warsztatu po Wrocku i zawsze coś jest nie tak :/
A po ostatnim warsztacie gdzie auto po wymianie uszczelki pod pokrywą zaworów stanęło w płomieniach. Szczerze mówiąc boje się zostawić gdzie kolwiek teraz auto.
I wszystkie mniejsze usterki naprawiam sam i zamiast zrobić to w 10min robię to 2 dni bo się nie znam aż tak na tym. Albo odkładam na później tego czego nie jestem w stanie sam zrobić.
Ale wczoraj przy co miesięcznej kontroli ogólnych płynów i stanu oleju. Wykryłem że pod pierwsza fajką kabla zapłonowego ( pierwsza od prawej ) jest morze oleju no może przesadzam ale trochę go było. Przy pozostałych świecach też jest wilgotno ale to może z 2 krople. Olej był prawdopodobnie tylko w tym kanale gdzie górna część świecy. Bo po osuszeniu i wykręceniu świec dół świecy był suchy tzn bez oleju.
Spaliny nie śmierdzą olejem, tak samo auto zapalało bez problemu nie wyczułem nic w jeździe by było nie tak. A gdzieś kolo 9 marca jak ostatnio zaglądałem było suchutko i wszystko grało.
Wyczyściłem sobie wszystko z oleju i wkręciłem świece. Auto normalnie zapaliło dziś rano też przed jazdą i po jeździe sprawdziłem wydaje się być sucho tzn minimalnie wilgotno na pierwszej ale nie wiem czy dokładnie wczoraj osuszyłem wszystko bo jak robiłem to było już ciemno i nic nie było widać.
Czuje że sam sobie z tym nie poradzę i czuje że to te patałachy od pokrywy zaworów co zmieniali mi uszczelkę po naprawie auta i tak zrobili to źle, w końcu nie wytrzymało i zaczęło coś puszczać.
A przy okazji mam kilka innych rzeczy które też można by zrobić.
Dlatego jeżeli ktoś ma jakiegoś mechanika który wie co i jak będę wdzięczny za jakiś kontakt do niego.
Ważne żeby był gdzieś z Wrocławia ( a już super jak dzielnica fabryczna ) ale jak będzie gdzieś w okolicach to też ok jakoś sobie poradzę z dojazdem.

. Odezwałem się do niego na PW. Telefonem niestety nie dysponuje.